Välkommen V.27

Alla tankar har dom sista dagarna gått till 3D UL så höll nästan helt på att glömma att vi gick in i en ny vecka idag :D
Här kommer iaf lite info och magbilder ;p


Vecka 27

Barnet:

Nu öppnar barnet sina ögon

Vid det här laget ser barnet ut som en tunnare, mindre, rödare version av hur hon eller han kommer att se ut vid födseln. Om du skulle föda den här veckan skulle barnets överlevnadschanser vara goda. Även om barnets kropp inte har mognat helt så har barnet allt som krävs för att överleva på utsidan nu.

Nu öppnar barnet sina ögon. Barnet kan se skillnad på ljus och mörker, öppna och stänga ögonen och titta åt olika håll. Det övar sina ögonmuskler.

Mamman:

Din sista trimester

Nu är det den sista trimestern och du går in i sista fasen av graviditeten.

Nu börjar dina revben, ditt mellangärde och din mage att tryckas ihop. Den tunga magen gör att det blir jobbigare för ryggen. Nästan hälften av alla gravida kvinnor har ont i ryggen någon gång under graviditeten, och i den här veckan får många ont. Gör övningar som sträcker ut ryggmusklerna, det hjälper. Ta ett skönt varmt bad. Ömma ryggmuskler behöver lite försiktig massage. Någon i din närhet kanske skulle kunna vara så snäll och uppfylla den lilla önskningen.

Barnet är nu större i förhållande till mängden forstervatten så det är lättare att se om det är en liten armbåge eller hand som petar på dig eller om det är en liten fot.

Fakta från Libero.se


Egna ord;
De där me att man går in i tredje trimtestet verkar vara olika på olika sidor,  många skriver att det är i v.29.. men men :) Framåt går det iaf och de känner man. Lilleman växer på där inne och det känns att de blir mindre plats.
Sparkarna har inte lugnat sej utan han kan hålla på en hel dag om han så känner fört.. ligger och krånglar me något där inne just nu och har gjort det ett bra tag nu.
Har fått svårare att sova på nätterna, dock har ja alltid haft svårt att sova men nu är de jobbigare, har aldrig tyckt att min säng är så obekväm som den är nu haha. I söndags natt va ja ju vaken hela natten och gick direkt till jobbet utan att ha sovit, va pigg hela dagen men lite små seg framåt eftermiddagen och va ju dö trött när ja va hos mamma å farmor sen, men väl hemma så nej, så blev ju inte många timmars sömn i natt.. fattar inte hur ja lyckas va vaken så mycket !
Har även börjat känna mej tyngre i kroppen, tröttare i ryggen på kvällarna efter jobb m.m.  Den senaste veckan har ja haft den där riktigt jobbiga halsbrännan oxå, och nu inte bara på nätterna utan hela dagarna oxå.. en ren pina!
Men annars så verkar allt vara det vanliga, inte ont nån annanstans än :)








Nu börjar de hända grejer ;) hehe

Har mina gosiga mamma byxor hehe.. dom är dock förstora ännu, så finns mycket magtyg kvar att växa i :) Men sköna är dom iaf ;p


Kommentarer
Lina säger:

nu du har du allt fått en störra kula, nu är den inte sååå liten längre ;)

2010-10-19 | 20:08:22
Bloggadress: http://miralina.blogg.se/
MALIN - Längtar efter min prinsessa! säger:

Ja, jag älskar redan vagnen. Går och tittat och klämmer på den hela tiden nu ;)



Vad fin magen är då! Mina mammabyxor är tvärtom - börjar bli lite tajta. Så kör mest på leggings nu för tiden!

2010-10-19 | 20:37:59
Bloggadress: http://malinkarlstrand.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback