Badcape me barbapapa : )











































Jätte fin var den ! :) Å nu kommer den va mjuk
och lukta gott efter tvätten till Lilleman :)
69 kr på tradera, helt ny  !

Trötter..

Sådär då har ja spelat klart min bingolott hehe... blev tyvärr inga vinster, men lite halv kul ändå : )

Va nere för en stund sen å slänga in alla handdukar i torktumlaren oxå.. där får dom nog ligga imon tills ja kommer hem efter jobbet, för lär säkert inte orka gå ner imon på morgonen ;) E nog ingen som ska tvätta ändå, å om dom vill göra de så får la dom ta ut mina handdukar då ! :)
Första grejen till lilleman är tvättat oxå, hans badkape fick åka med denna gången : ) har nog inte visat den så lägger in de strax :p

För en gång skull så känner jag mej ganska så trött nu på kvällen och jag hoppas därför kunna somna i tid.
Imon börjar dags veckan igen å då är de tidig morgon som gäller och trött dagar..
1 nov imon, vilket betyder att jag har exakt två månader kvar å jobba å att de är två månader på detta år kvar. Hej å hå va tiden går : )

Funderar på att sätta på något avsnitt av parlamentet innan man somnar..  tv4 anytime är bra om man känner att man inte har något kul å kolla å datorn eller tven :) !

God natt på er !
KRAM

snabbis...

Tar en snabbis förbi datorn här medans det är reklam på tv : )
Håller ju på att spela bingolotto haha ;p . . Ingen vinst ännu.. men snart kommer nog bilen eller miljonen ;) Drömma går ju alltid ! ;)
Till tven dippas de lite morötter å gurka =)  Å lite frukt på de =)

Oj nu börjar de igen.. tvåans bingo spel nu :D

KRAM

Tävling med libero hos Malin :)

 

 

Var med och tävla du också genom att besöka hennes mysiga blogg här;

Malins blogg

 

De du kan vinna är;

♣ Rabattkuponger på valfria Liberoblöjor för 200:-                                                           
♣ En reseneccesär med Liberos babycare-produkter: baby wash, baby olja och baby lotion.

♣ Mysigt gosedjur – Svanunge.


Söndag..

Så då har vi vart iväg och lämna bilen till en släkting som skulle ta sej en titt på den.. hoppas de inte är allt för dyrt fel å laga.. blä! Å hoppas de går fort oxå.. gillar inte å vara utan bil.. iaf inte när man ska jobba..
Sen åkte vi förbi farmor åch även Britt för å säga hej å lämna bingolotter till dom : ) Farmor hade matlåda hemma som jag fick med mej till jobbet hihi.. perfekt..då behöde jag inte tänkta på de nu ikväll :)

Tänkte jag skulle försöka få ner lite tvätt till tvätt stugan strax.. köra alla handdukar åså..
Har fått nån jobbig kramp i höger arm.. sitter precis i muskeln.. men inte blir jag förvånad för de.. får ju kramper lite här och var nu förtden haha.. hoppas de går över snart iaf.. e ganska jobbigt å ha !

Kvällen igår va iaf trevligt...  Åkte ju upp till Marie en sväng.. men blev inte så långvarigt där utan dom skulle vidare på nån fest i Sandhult.. men åkte med dit en sväng.. men de va väl inget å hurra för där direkt hehe!
Inget kul folk å alldeles för hög musik för mej å lilleman... Så jag, cilla å lollo tog oss tillbaka till stan..
Åkte å köpte korv me bröd på statoil å sen hem till lollo å stekte korv haha :P Satt å tjöta ett par timmar.. så de va väldans trevligt iaf ! :) Tack för de tjejer!

Ska nog läsa lite bloggar först nu innan jag gör något annat, såg att de va väldigt många som hade uppdaterat.=)
Sen tvätten, sen mat, å sen bara ta de lugnt..  Ja fick me en bingolott ifrån min far, så nu tänkte jag vinna en ny bil ikväll haha!  De kallar jag vuxen poäng ;) hahaha!

KRAM  !

Dax att sova snart...

Då va man hemma igen efter en mycket trevligt kväll... mer än så orkar jag inte skriva nu, utan får nog ta å skriva lite mer imon ist ! :)
Ska ge mej på ett försök att försöka sova om en stund.. hoppas de går bättre än dom andra nätterna.. inte blivit mycket sömn denna helgen än så länge...
Jäkligt konstigt att när ja väl får sova ja då kan ja verkligen inte göra de, då är de svårare än någonsin ! :)
Har en lillkille oxå som tycker det är extra kul att vara livligast på natten...

God natt :)


hallå hallå

Åh va ja börjar bli seg i kroppen nu... funderar på om man kankse hinner vila lite, men känns som ja bara kommer bli tröttare då  å inte komma upp alls sen ...

men de är skönt att komma upp i tid oxå då man hinner med så mycket på dagen då :) Kl e bara strax efter 4 å ja har ju gjort massor idag !=)

Va iväg på loppis me madde innan iaf... madde fyna på som vanligt !;) ja själv hitta inget speciellt utan fick bli några fina kokböcker bara.. jag gillar att ha kokböcker hemma, det är fint och kul att titta i oxå ! ;)
Sen tog vi en runda till en loppis här i borås oxå... sen blev den mat på donken å hem till mej efter.. Käka och sen satte vi igång och måla i min hall... den biten som ja visa som va blå har nu blivit vit ist :) Dock kommer de behöva målas ett eller två lager till, vi han bara med två idag :) Men känns skönt å hade första gjort iaf :)
Så de tackar ja Madde för som både fixa färg och hjälpte till <3

Sen åkte jag upp till min far och hämta hans bil som han så snällt lånade ut till mej : ) Imon åker vi och lämnar bilen till en gubbe som får titta på den å se vad felet är och vad som kommer behöva göras.. suck..

Nu får de bli en dusch snart iaf.. blev så varm av att måla innan å har bli färg prickar här å där :p
Sen ikväll åker jag nog förbi Marie en sväng som ska ha lite party hemma hos sej =) Men självklart bjuder in sin gravida vän oxå hihi.. så får väl rulla upp dit en sväng :)
Alltid kul å komma ut å träffa lite av dom vännerna som man inte ser så ofta.. skulle ju va ett par där som man inte ser allt för ofta : ) Så de blir säkert trevligt..

Men först dusch å lite mat i magen igen!

Ha en fin lördag kväll!

KRAM

Zooombie på loppis!

Åh va segt de va att gå upp med väckarklockan idag...
Som vanligt kunde ja ju inte somna i natt även fast ja va dö trött... kl va väl runt 4-5 tiden..!
Men nu är jag uppe iaf å tagit på mej å sitter å äter en risifrutti å väntar in madde ...
Vi ska ju som sagt åka på loppis ! =) Någon stor som hon brukar vara på med sin mormor... man måste vist vara där tidigt, annars tar alla tanter allt... så ja nu ska vi åka å slås på en loppis oxå!
Man borde ju ha företräde som gravid tycker man ! ;D haha ... Finns säkert några galna gravida å slås me där upp oxå!
Får väl se om man hittar något kul... jag tycker de mest ska bli kul att äntligen få åka me på denna loppis som madde har pratat om =) E ju inte speciellt långt bort, 1 mil bara haha...

KRAM

Mums !

Fyllda paprikor är så himmla gott ! :)
Skär paprikor och häll på lite olja å salt och ställ i ugnen en stund...
Stek köttfärs å krydda som du vill.. ja körde krossade tomater me vitlöks smak idag, och lite andra kryddor+ fettaost.
Ta ut paprikorna och häll ner köttfärsen, strö över riven ost och in i ugnen igen =)
Ta ut när du tycker dom ser klara ut :P hehe
Snabbt, enkelt och super gott ! :)

Synd att aldrig maten ser lika god ut på kort som i verkligenheten,  men de e ju tur den smakar förjäkla bra ist då:P


Är det inte det ena så är det de andra !

Suck säger jag bara, jag kunde ju fått en bättre kväll...

Blev inget knalleland då klockan tickade på för fort som vanligt haha..  Så jag tog bilen bort till city ist för att handla lite fredags mys hit hem..  jag va ju verkligen inte ensam på city denna fredag kväll.. gaah! hatar att handla på fredag kvällen, ändå lyckas man alltid hamna där då! haha..
Handligen gick ju bra i sej.. va mer när ja skulle ta mej hem som kvällen sluta i skiten!

La in matvarorna i bagaget å tänkte en så dum tanke som att tänk om ja skulle råka lägga nyckeln i bagaget och sen slänga igen luckan, då är ju alla bil dörrar oxå låsta ..höhö tänkte jag...
Nu tror ni ju säkert ja va så dum å gjorde detta.. nejj de blev ännu värre.
Satte mej å bilen å vred om nyckel... händer de något? NEJ! Prova ett par gånger, men motorn gjorde inte minsta försök till att starta utan de va bara alla lampor å grejer som gick igång... mhm.
Ringer ett panik samtal till min käre far som va så snäll å tog sej ner till city..
Så jaha, då va bilen paj... Startmotorn vill inte längre funka ! Suck suck suck... de va la de minsta jag behövde just nu känner jag..
Får hoppa någon kan ta sej lite tid nu i helgen och kolla på den för å se om de går att fixa eller om vi måste byta ut hela startmotorn... Ja hatar när saker i bilen går sönder, de e så jävla dyrt !!
Dock bara andra gången den går sönder.. men ändå.. de e två gånger för mycket !!

Men har ändå lyckats rädda en bit av humöret nu under kvällen... tände massa ljus i hela lägenheten och lagade till lite god mat..
Blev fylla paprikor.. så gott ere ! !
Har även lite dipp å grönsaker i kylen.. dock inte så jätte sugen än då jag e ganksa så mätt än så länge och en smygande halsbränna oxå !!  Så väntar nog lite med det,  orkar ändå inte skala morötter just nu haha ;)

Idol har man självklart kollat nu oxå!
Kvällens favoriter för mej är Jay och Minnah.
Dom som gjorde dåligast ikväll tycker jag va Elin och tyvärr Daniel.  Gör lite ont å säga faktiskt haha, men tyckte inte alls han sjöng bra idag.. Kanske hans söta charm lyckas hålla han kvar ändå : )

jaja hoppas ni haft en bättre fredags kväll än jag ! :)
De slutar väl me att datorn går sönder snart me.. då den låter konstigt ikväll!! haha. Ja jag vet, positiva klubben här!

KRAM

Tiiiger !




Så himla mysig va denna filt : ) Kommer passa en liten kille perfekt !  99 kr på HM !




Helt otroligt hur små sockar man kan göra :) Så söta !

Mellan landning...

har en liten mellan landning här hemma...

Jag och Marie ska ses lite senare ist då hennes lill skutt skulle sova middag å sen kommer hennes far och hämtar henne...  Så hon borde nog höra av sej här snart ! :)

Var iaf på FK med mor min, känner mej inte klokare efter denna gången heller, som har såna jävla regler där som för mej så jäkla förvirrad å frustrerad..  Allt bara krånglar och dom är dåliga på att förklara.. E ju inte så att jag har flera månader på mej att ordna upp de här.. suck.. hoppas de löser sej iaf..  Hon kunde tyvärr inte svara på allt idag utan de va någon som skulle ta kontakt med mej ist som kunde mer om det området jag behöver hjälp med..
De dom ska kolla upp mest är ju om jag är berättigad att kunna ta med det som jag har jobbat i norge då jag inte har 8 sammanhängande månader här i Sverige ännu.. ja alla dessa dagar å alla man ska få ihop e inte lätt alltså..
Så får väl se när dom hade tänkt att höra av sej! :)
En sak jag dock glömde fråga dom som kanske någon här har någon koll på.
Betalar dom ut samma månad eller i efterskott hos FK?

Sen efter de va ja så sur så gick en vända på stan och kolla lite.. va länge sen ja kollade runt i stan.. den mesta shoppingen har ju blivit på internet nu de sensate pga att jobbet tar upp den mesta tiden av dagarna..
Hitta iaf en jätte mysig filt som lilleman ska ha med till BB och sen två små sockar :)
Visar i ett annat inlägg strax.

Borde egentligen ha vilat en stund nu när jag ändå åkte hem emellan.. .men nej de har ja inte hunnit än.. Hur kan man inte hinna vila ? haha.
Aa ja tog tag i disken åså här hemma ist..  och sen käka lite mellanmål... Och nu är ju kl redan 4 så ingen ide å lägga sej å vila nu... ska dock inte göra något ansträngande iaf utan vänta in Marie bara hehe :)
Ska möta upp henne i knalleland så skulle vi ta en runda där ist för stan ! =) Sen beger vi hos hem till henne=)

Magen idag ! =)

Där inne ligger du trygt min lilla prins helt ovetande om allt kaose här utanför.
Mhm förutom den stress du känner av av din mor kanske..

Just nu kickas de för fullt iaf : ) En extra pigg vaken period som han har e alltid vid 3-4 på dagen.

hoho jaja!!

Sådär då va man uppe igen efter något få timmars sömn.. men de får la gå de oxå ! :)
Får ta en powernap senare idag...  oftast funkar ja så att ja e dö trött när ja vaknar, men när ja väl gått upp åså så känner ja inte av de längre, som nu, blev pigg helt plötsligt :)

Så nu sitter ja här me leverpastejs mackor och oboy..jumi!!  Kläder har ja oxå fått på mej ! =)
Så ska bara fixa till mej så beger ja mej till stan sen  :)

Hoppas ni får en fin fredag !

KRAM

Åhh !!

Har lyckats bli drabbad av den härliga halsbrännan denna natt... ja hade det ett tag på jobbet idag, men de försvann.
Men ja då var de tillbaka nu... vilket gör att jag inte kan sova!! De gör mej galen.. ja e trött.
Men detta är verkligen en halsbränna från helvetet och har man aldrig varit gravid så kan man inte säga att man vart med om den!! fy  fan!!!

Så va bara tvungen att klaga av mej lite sådär mitt i natten.. eller a de e ju tusan morgon snart.. suck !


Huvet ska va varmt!

Kunde inte låta bli när de blev så billigt ;) hehe.. Men fick bli två mössor från tradera idag.

Tummen e ju bara för söt !!  10 kr.




Som ni säkert redan märk så älskar jag saker med öron på. Något min kära mor skrattade lite åt idag och påpekade att han bara kommer ha små öron på allt.  Men de gör ju inget, han kommer ju va min lilla gosebjörn :)
10 kr även för denna.


Tror min brevbärare kommer bli galen på mej snart.. kan inte va lätt å trycka in mina paket i dom små brevlåde boxarna vi har nere vid dörren höhö!
En gång hade han faktiskt lagt de uppe på boxarna.. tur att de bara finns 3 lägenheter i huset, e ju inte speciellt stor risk att någon snor något från nån annan då :)
Men idag blev ja lite irriterad att han inte lagt de där uppe på, min overall kom idag  (lika fin som ja trodde) å den hade han själbklart tryckt in där, fråga mej inte hur han lyckats, för jävlar va ja kämpa för att dra ut den, va rädd för att dra sönder hela overallen. Paketet va helt trasigt när ja väl fick ut de, som tur va klara ju sej overallen :)



Äntligen...

.... va helgen här för mej, och jag har nu krypit ner i sängen och ska väl föröska sova om en stund.. Ska nog kolla nån serie eller nåt först för känner mej inte tillräkligt trött än å då blir de bara att ja ligger å vrider å vänder på mej.  Vilket ja har märkt blivit väldigt jobbigt nu, är ju en ren kamp att vända sej till ny sida i sängen haha!

Måste ju ändå gå upp i någorlunda tid imon. 
Ska ju möta upp min mor i stan för att sedan gå till en av dom tråkigaste ställena som finns, Försäkringskassan!
Dom kan ju inte se många glada ansikten per dag där inne.. de ja tycker är jobbigt är att de alltid är så jävla mycket folk där. Hoppas verkligen inte att jag ska behöva vänta i över en timma denna gången oxå!

Sen ska ja möta upp min kära Marie i stan.. vet inte riktigt vad hon har planerat nu mer än att vi nu skulle mötas i stan ist :) För att sedan ta oss hem till henne där hon bjuder på lunch å min efterlängtade cheescake!! Låter toppen i mina öron iaf höhö !!  Alla vänner med mat och goda kakor är snälla vänner nu för tiden.. skämt o sido ;)

Sen blir de ju som vanligt lite fredags mys med Idol åså på kvällen :)
Så ja än så länge så tycker ja de ser ut att  bli en bra fredag för mej!  Älskar kvälls veckan när man får en hel dag extra helg :D De gör så mycket för en trött kropp som min nu :)

Någon annan som har några roliga planer för helgen ?:)

KRAM !

Mot jobbet..

Tänkte bara slänga in ett litet hej innan jag tar mej vidare till jobbet...
Har tagit en lång dusch nu innan så känner mej ganska fräsch å pigg ! =) 
Har även hunnit göra min lunch som nu äntligen blev blodpudding haha.. de tog ju mej bara 4 dagar att få ordning de till lunch ! ;)

Så nu är det bara några timmar kvar så är det helg sen.. woho!! Ska bli riktigt skönt !
Denna helgen ska jag träffa fina vänner :) Har en dejt me marie å en cheescake imon ;) höhö
Sen blir de nog en dejt me madde på lördan för att åka på lite loppis åså ! =)  Så de hoppas ja att jag ska orka med!

Nej nu får jag bege mej !
Ha en bra eftermiddag och kväll!

KRAM



Dagens fynd

1 kr. E ju nästan skrattretande haha :)

 

21 kr.

 

21 kr :)


Så idag tycker jag vi gjorde riktiga fynd på tradera ! :)

ny kategori

Gjorde en ny kategori igen.. ska försöka hålla isär shoppingen som hör till mej å de som hör till Lilleman, så han fick en egen shopping kategori "Shopping till Lilleman".. dock finns inte allt me där nu då ja inte orkar gå igenom alla inlägg å flytta på dom , men de som redan låg i andra kategorin som va till honom är nu flyttad till den.  :)

strax!

Alldeles strax ska jag äntligen bege mej hemmåt :D hoho!!
Är för en gång skull inte vråål hungrig nu när ja slutar.. kan va för ja tryckte i mej massa nötter för en stund sen höhö!!
Har fått nån ny dille på några nya naturgodisar som har kommit, e nån knaprig sak me nån ost fyllning i.. gott som tusan... e säkert inte speciellt nyttiga , men vad gör de när dom va så goda nu ;)  Tyvärr e dom redan slut i påsen å nu finns de bara några chasewnötter (stavning mhm) å torkade bananer kvar. mhm.. får handlas nya i helgen! ;)

När ja kommer hem ska ja lägga in några nya fynd jag och Lilleman gjorde innan höhö!
Snart får ja nog sluta gå in å kolla på tradera ;)  Men de e ju så kul!

Imon är sista arbetskvällen för denna veckan. Ja längar redan tills imon vid denna tiden! ;D

Nee nu går jag hem!

KRAM

Lite klagande!

I går morse så vakna jag av världens kramp i min vad.  Jag har fan ont i den fortfarande, helt öm.  Jag känner mej som 80 år när slutet av dagen kommer.. mhm!!

Idag hann jag iaf iväg å handla innan jobbet.. duktigt!! Men hade hellre sovit! haha
Men kom iaf inte iväg när jag ville, för jag hann inte laga någon mat innan jobbet så de va väl tur att ja hitta en sån där kupong hemma från city att dom bjuder på en lunch rätt v.43. Ja de va väl snällt!
Så de fick de bli idag... va nån pasta me pesto och kyckling å soltorkade tomater å lite sånt!
Men ska jag va helt ärlig så va jag faktiskt sugen på min blodpudding jöö!.. Så de får de lätt bli imon bara för de!

När ja kommer hem i natt väntar världens godaste gräddpastej i kylen.. Så de blir rostemacka me leverpastej inatt höhö... Här kommer de järn kroppen! Iaf lite;p

Nej nu ska jag fortsätta jobba..

KRAM!

Morgon läsning!

Så nu har jag gjort mina nattliga inlägg så ni morgon människor har något att läsa haha =)
Blir ju lite så dom veckorna ja jobbar kväll, prioriterar hellre att sova innan jobbet än att sitta vid datorn :p
Så varannan vecka så blir de nattblogga ;)

Nu sitter jag och äter lite.. blev kokta morötter och brysselkål å majs , å sen smör å salt på de.. Så jäkla gott!! haha

Läste runt lite innan på bloggar å folk skriver om sina cravings åså.. jag har ju fortfarande inte fått någon riktigt sådan tycker jag.. inget som jag blir helt galen om jag inte får... Men har mina konstiga ideer ibland. Som idag när ja satt på jobbet å nån skrev på fb om chips.. Gud ja blev dö sugen på chip. Jaha va är de för konstigt med det då? Jo de är så att ja tycker inte ens om chips.  Är inget jag köper hem, utan isf blir de sånda där stjärnor/hjärtan eller nötter.  Men aldrig såna där potatis eller grillchips å sånt..  men de vart ja gör sugen på.. haha.. Knas!
Undra vad det egentlgien är som styr kroppens sug när man är gravid? varför blir oftast folk sugna på saker som dom inte ens brukar äta eller ens tycker om ?! :p Små lustigt !
Har ni fått något sug av något ni inte ens tycker om egentligen?

Tänkte lägga mej ner å kolla på desperate housewives nu, precis laddat klart avsnitt 5 :D

Så jag säger god natt för mej nu och God morgon för er ! :) haha

KRAM

Chek !

Innan idag så satt ja å kolla runt lite på tradera.. som vanligt . . haha.. Hitta då en overall som jag tyckte va söt, la ett bud å tänkte att den kommer säkert stiga i pris men pröva kan man ju alltid :) Sen glömde ja av den helt, å nästa gång ja logga in efter några timmar så hade ja vunnit den bara för de haha ! ;)
Så nu va första vinter overallen fixad till Lilleman : )

Absolut värd sina 51 kr tycker jag :D



Välkommen V.28

Vecka 28

Barnet:

Nu lägger barnet på sig

Från och med den sjunde graviditetsmånaden är förmågan att utsöndra insulin avgörande för barnets tillväxt. Insulin gör att socker från blodet kommer in i fettcellerna, och när sockret befinner sig i cellerna stimulerar insulinet ämnesomsättningen till protein och fett. På det sättet bidrar insulinet till att bygga upp lite kroppsfett. Nu börjar ditt barns kropp att bli fylligare och rundare.

Ditt barn har faktiskt ökat sin vikt mer än 10 gånger på 11 veckor! Från och nu ökar det i vikt med ca 27 gram varje dag.

Här kommer lugnande nyheter – nio av tio barn som föds nu överlever.

Mamman:

Mindre plats för dina lungor

Barnet växer och du kan känna det i din kropp. Du är lite tyngre och svettigare. Har du kanske märkt av att du lätt blir andfådd? Det är helt normalt. Det beror på att barnet växer, så det finns mindre plats för din mage och dina lungor.

Ditt hjärta slår också snabbare (för att transportera den ökade blodmängden), och därför är din andning lite snabbare än normalt.

Även om barnet innebär lite mer jobb för dig nu, så kanske du i gengäld får bättre och bättre kontakt med det lilla livet? Om du trycker lätt på magen kanske du får en knuff tillbaka. Be läkaren eller barnmorskan om hjälp att identifiera de olika kroppsdelarna du känner. Det är kul att veta om det är en fot eller en hand som ger dig en knuff, eller om du klappar ett huvud eller en liten rumpa.

 

Fakta från; Libero.se

 

Egna ord; Nog känner jag att lungorna har flyttat på sej, men det är inte så farligt än, de kommer bara emellanåt.

Men känner att lilleman där inne har blivit starkare då sparkarna är hårdare och kan till och med göra ont ibland, och han är ju ett riktigt livligt litet monster där inne, är vaken fler timmar än vad han sover. Så ibland kan de nästan bli lite jobbigt... men nu måste han ju fortsätta så här annars blir jag ju orolig om han skulle bli lugn haha.

Annars har jag inte fått ont nånstans mer än att som förra veckan så känner jag att ryggen blir tröttare. Denna veckan har ja dock haft tur me halsbrännan,  inte kännt av den alls nästan. Inte behövt några tabletter iaf:)

Och som ni läst så hoppar ja järntabletterna nu tills min bm säger att ja måste äta dom. Man kan ju alltid hoppas att man får lika bra resultat nästa gång som förra ;)

 

 

 

 

 

 

Ja lite växer han nog på min fina kula haha ;) 
Men har kommit på vad som är största orsaken till att ja tycker magen ser så liten ut ibland,  Mhm ja har två bomber som tar över, å är typ lika stora som magen. haha
Hade oturen att ha fått stora bröst. Gillar de inte alls. Och självklart ska dom se större ut när man är gravid. Typiskt!



Här e min fina graviditets kalender ifrån familjeliv oxå : )
(Nu är den precis kopierad, å eftersom kl e efter 12 så ligger den ju en dag förre)


Tävla om en baby goodiebag




I väskan finnes:
1 Natusan baby bodylotion
1 Natusan first tuch bath
1 SebaMed baby bubblebath
1 Bepanthen
1 Idominsalva
1 Nutrogena handcreame [till mammas nariga hösthänder]
1 dregglis från name it
1 Compeed cold sore patch
2 latexnappar från ESSKA i djurmotiv
1 silikonnapp från bambino 0-6 mån
1 silikonnapp från MAM
1 pkt russin från Småfolk

Jag är med och tävlar, va me och tävla du oxå hos Anouk


Stress inlägg.

Som sagt vart, jag har för lite tid i mitt liv förutom när jag är på jobbet, då är de som någon hänger sej i visaren på klockan så den går lite segare ;) haha.
Nu tänkte jag slänga något i magen som är ganska så hungrig nu...
Har inte hunnit till city som jag sa, så ingen mat har jag till jobbet .. får bli att äta lunch resturangsmaten, hoppas de är något gott idag ! :)

Såg i mina kommentarer att de va vist inte bara jag som hade haft de jobbigt med järntabletter.. de tackar vi för, jag var alltså inte konstig :) höhö!
Usch å fy för dom..  dom ligger långt inne i ett skåp nu å ja hoppas dom blir kvar där ! :)

Får lägga in ett inlägg om ny vecka när jag kommer hem ist.. för är inget kul att göra de utan bild, å de hinner jag tyvärr inte ta nu..  Så v.28 kommer i natt :P

Nu måste ja stressa vidare då ja måste åka snart  =S


KRAM

Och vad tänkte hon me?

Jag kanske va mer trött än vad jag trodde?  Eller kanske bara tankesprid ?
Men man börjar faktiskt fundera när man tar sin tallrik och går in i duschrumet och börjar skölja av den i handfatet och tittar sej sen själv i spegeln å undrar va fan håller jag på me och traskar sen ut i köket men ett fundersamt ansikte?  Ja inte blir de rätt alla gånger haha.

Jag har en liten som kickar gärnet just nu.. blev dock något lugnare när ja va å borta tänderna precis å nu lagt mej i sängen.. Kan ju kanske va att ja inte sitter ihop tryckt som en potatis säck längre.. jag hade nog oxå sparkat som en galning om ja låg i en påse å nån tryckte ihop den haha!


Som vanligt går tiden för snabbt.. å järntabletter är ett helvete!

Varför går tiden så snabbt varje gång man kommit hem? Så snabbt går de ju inte på jobbet =S mhm!
Nu har jag iaf fått i mej mat.. mmm !!  Å sitter nu och äter väl förtjänt blåbärs paj igen .. Massa vaniljsås !! ;)
Precis betalat som flesta av räkningarna oxå.. lika tråkigt varje gång.. inte alls så mycket pengar kvar å ändå lite fler räkningar som ska betalas oxå.. suck!
Här jobbar man arslet av sej i flera år för att varje månad få en bunt me papper me siffror på som ska betalas å nästan töma kontot.. varje månad.. vilket ond cirkel alltså :p
Å så ska man hålla på i 20 år till.. herre min jesus alltså !! haha Har ju inte ens gjort hälften av åren till pension än :P

Fy satingen vilket jäkla väder de va när jag skulle åka hem innan då.. hade ju som sagt hunnit frysa på rejält innan vi sluta... fick rycka upp dörren som va fast frusen, sätta på all värme som gick å sen ut å börja skrapa!! Satt ju som berget i rutan.. tog ett bra tag att få bort.. sen vart de lika mycket frost på insidan av rutan så hela rutan va ju helt blött där inne  sen me..
Enda positiva me att skrapa är att man hinner bli varm å att de är varmt i bilen sen när man är klar! haha.
Men nog fick man köra lugnt hem idag iaf, inget väder för sommar däck..  tur att alla medtrafikanter tänkte samma som jag.. så träffa iaf inte på några idioter hem iaf =) Hatar såna som tror dom är kungar i trafiken å ska köra hur fort som helst å vara en fara för alla andra runt omkring!

Sen på tal om annat.. usch vilken jobbig natt jag hade inatt...
Jag tänkte ju testa mina järntabletter och fick då tipset att ta dom på kvällen innan man lägger sej.. Hade ju glömt detta i helgen så testa en igår kväll ist..   Vilken miss!  Vakna till vid 3-4 tiden å va helt kallsvettig å ont i magen.. började måilla efter ett tag , så låg där å vred å vände på mej, öppna fönstret så de blev kallt i rummet..
Gav till slut upp å begav mej till toan.. spyde lite å ursäkta mej nu, men va även tvungen att göra nummer 2.
Mådde inte direkt ok efter allt ändå.. men gick å la mej å tillslut så somna jag väl igen.. å när jag väl vakna idag så kände jag inte av de något alls.. då mådde jag bra igen :) Så de måste ju var den där förbannade tabeltten.
Så dom tänker jag då inte ta igen om det inte blir akut. Ska låta kroppen suga ut allt järn den bara kan innan ja ens kommer titta åt den där asken igen.
Så ja imon beger ja mej till city och inhandlar blodpudding som får bli dagens middag.. å leverpastej har ja oxå hört ska vara bra.. =p
Så har ja tur så kanske jag klarar mej på de haha.. Har ju som sagt ingen järnbrist än, utan skulle ta tabletterna i gott syfte för att slippa få de...
Men nej dom helvetes tabeltterna vill jag inte !!
Någon annan som mått lika dåligt av dom som jag !?


Pga att ja sov lite längre idag för ja skulle jobba kväll och för lite sömn i natt så e ja ju inte speciellt trött nu.. mhm. Så vad ska ja hitta på nu då?
Hittar ingen film jag vill se heller..  suck..  får väl titta på nån dålig film då! haha

Imon är de ny bebis vecka.. jääj ! ;D

God natt !
KRAM

Mmmmmm!!!

Håller just nu på att trycka i mej blåbärs paj me vaniljsås.. eller i mitt fall, vaniljsås me blåbärs paj!! haha
Äter hellre paj hemma då cafeér är så bra på att snåla me vaniljsåsen haha :P  Det ska vara mycket!!!
Så har ni inte testat dessa färdig påsar som finns på city med enda delen bär å andra smuldeg så gör de, va riktigt gott faktiskt.. å kunde ju inte bli enklare att göra heller=) haha.





Tog en lång å varm dusch innan oxå... har dock inte vågat ta av mej handduken på huvet än för att kolla om ja blir chokad, nöjd eller besviken.. väntar en stund till ;)

Så sitter nog här en stund och kollar igenom lite bloggar ist, hade en hel del att läsa nu då jag inte suttit vid datorn något alls idag=)

Ny jobb vecka imon då.. känner inte alls för de just nu.. .men är glad att de är kvällsveckan vilket betyder, mer sömn å en mindre arbetsdag ! :) Så de 4 dagarna hoppas vi går fort :)
Sen kör vi på i de posetiva tankarn i 2 månder till.. sen börjar de nya livet.. de nya jobbet.. att bli mamma:) <3


KRAM!


Full fart !! :)

Idag har de vart full vart verkligen :)  När ja vakna, dock efter en liten sovmorgon ;) Så ringde ja bort till jysk och kolla om min byrå fanns kvar.. yäz de fanns den ! =)
Åkte upp till farmor och hämta henne, hon är så gullig å la ut pengar åt mej då lönen inte kommer förräns imon å då höjs priset på den igen.. får passa på när de är erbjudanden :)
Fick ringa bort mamma så hon kunde hjälpa till å bära upp den för trapporna sen oxå :P hehe..

Sen åkte jag me farmor hem till henne igen så lagade vi middag.. De blev kyckling med sås +potatis och grönsaker i ugn.. så gott vare!! Blev alldeles för mätt  ;)
Sen påvägen hem åkte jag förbi city, handla lite mjölk å grejer, å bara råkade smyga förbi hårfärgen .. fick följa med en hem som sitter i huvet nu.. hoppas de händer mer denna gången än förra.. e nån rödaktig ton.
Fick även två söta ljuslyktor till byrån till lilleman.. jätte söta för 10 kr st och en blomma som oxå står på byrån nu =)

Väl hemma så ville jag ju bygga ihop byrån direkt!!! Plocka upp allt å såg att de va ett ganska jobbigt arbete.. Sms mor som va sååå söt och kom bort till mej igen.. byggde ihop nästan hela byrån åt mej hehe =) Jag hjälpte till och skruva några korgar ;p
Men åh va nöjd ja blev me den.. blev super fint!!  Blir nog att hämta sängen hos Marie snart oxå så kommer de bli super mysigt i sovrummet :) hihi

Så här blev slutresultatet :)




Nu sitter jag med hårfärg i huvet och tar en liten pause i mitt plockande.. har torkat av inne på både toaletten och duschrummet... fy vad ett handfat kan samla åt sej mycket damm..  jobbigt med två stycken handfat ibland ;) haha
Samtidigt som ja slängt in min blåbärs paj i ugnen som ja inte hunnit göra i helgen :)
Luktar mycket gott här nu så snart är de nog dax å ta ut den.. å hårfärgen borde nog sköljas ur nu.. tror till och med den har suttit 5 min för mycket nu.. oj då..

Hoppas ni haft en kanon helg !! :)

KRAM

haha

Ja som ni ser så sysselsätter jag mej just nu med att anmäla mej till massa tävlingar haha :)
Med min vanliga otur så tror jag inte att jag vinner, men borde ju har mer chans om man anmäler sej till många ;) hahaha.  Eller så kanske de bara är mer chans att förlora då de finns mer att förlora ;p haha

Börjar bli lite små hungrig.. Är det försent för att äta nu?   Neeej men va var de för tanke.. jag e ju grave, ja får äta när tusan ja vill... Halleluuja mr pizza here we come ! ;)

Ja så de får nog bli att äta lite nu =)  Sen sen film å försöka sova! =)

Hoppas alla haft en bra lördag kväll...
De har jag haft, och blev nöjd me min mublering ! Toppen!

KRAM



Hemlig goodiebag hos Millah

Är med och tävlar om en hemlig goodiebag hos Millah, va me du oxå :) Tävlingen hittar du här



Tävling hos Millah om namnsmycke

 

Är med och tävlar om ett namnsmycke hos Millah


Dom olika namnsmyckena som finns hittar du hos Nessadesign.se

Tävling om kalender hos Millah =)

 

Är med och tävlar hos Millah om en kalender som man kan designa själv.

 

Vill du designa en egen kalender kan du göra det hos personlig kalender


Nej du är inte super woman ...

... jo de är jag visst.. eller? . . nej.. något jag har fått för mej bara ! haha

Tidigare idag va ja ju trött å tänkte lägga mej ner å ta e lugnt.. två sekunder efter ringer min far å frågar om jag ska me till farmor å hälsa på... o jo men visst  :)
Sen nu ikväll tog ja de ju lugnt en stund framför en film.. men sen blev jag ju rastlös igen..
Och ja vet ni vad jag sysselsatte mej med? Jo de där omöjliga projektet om att flytta garderober å grejer.
Vill jag en sak så vill jag ju att det ska hända med en gång.. så visst fan gav ja mej på detta projekt helt själv nu oxå!!
Säger bara herrejesus,  e glad att jag lever!! haha..
Lilleman klagar nog dock lite å för ett jävla liv där inne och känns som lugnorna är upptrycka i halsen på mej å magen helt sten hård! .. Så nu får jag nog ta de lite lugnt ikväll... haha..
Men nu är jag nöjd ! ;)


Här är garderoben som ja lyckades pötta in i sovrumet från hallen.. Jävla tröskel . varför finns de såna haha!
Så ja som ni ser så är den inte speciellt liten å väger en hel del ska ja säga då den är full me kläder oxå ;p
Vet seriöst fortfarande inte hur ja lyckades få upp den över tröskeln.. fick nån magisk kraft där ett tag. För på första försöket kändes de omöjligt så gick in å svor lite i köket å tänkte att ja får väl vänta tills imon då när nån kan hjälpa mej.. men sen blev ja sur när ja såg att den bara stod där å blockera hela sovrums dörren, så då jälvar! haha



Här e "hålet" i hallen som garderoben stod i innan.. Krångligt va de att få ut den därifrån då de endast fanns nån cm mellan väggen.. puuuh!!
Byrån har ja släppat ut ifrån min walk in closet som finns i sovrummet hehe!
Och de som just nu är blått på väggarna ska bli vit...
Seriöst vet ja inte vad den människan som bodde här innan tänkte när dom gjorde endel av hallen blå.. som ni ser så är de som ett slags valv in till resten av hallen, a den delen är vit och beige..  så nej inga snygga färger i hallen.. så när ja har tid å ork så blir de att måla hallen innan jul! :)
Funderar på att hänga en spegel eller något ovanför byrån.. de kankse hade blivit snyggt :)



Ja som ni ser så blev de mest att ja bara hysta in massa saker här i garderoben nu.. kartonger fulla me skor, påsar me väskor å massa undanlagda kläder å jackor som tyvärr inte används pga kyla å mage just nu ;)
Men nu när de inte finns någon byrå där inne längre så blev de ett perfekt rum att bara slänga in grejerna på nu.. får se när man orkar ta tag i de där ;) Just nu känns de bara bättre att stänga dörren haha!




Ja men de är vad jag sysselsatte min rastlöshet med.. nu helt slut i kroppen. men dock inte trött.. jag måste va en konstig gravid människa ! haha
Ska iaf inte ge mej på några fler tunga mubleringar själv under graviditeten nu.. !


Härliga toner.

Eliza Doolittle – Pack Up

Den svenska björnstammen – Dansmusik


Olly Murs – Please Don't Let Me Go

Fulkultur – Fuldans

Akon – Angel

Tinie Tempah – Written In The Stars (feat. Eric Turner) (Non-UK Clean Radio Version)

B.o.B – Magic - Feat. Rivers Cuomo



Bjuder på lite godingar ifrån min spotify sådär på lördags kvällen :)
Musik får en alltid på gott humör!


Vad gör man?

Jag är rastlös och uttråkad..  Låg i soffan och kolla på nån film som gick på tv innan Just my luck  eller nåt hete den, har sett den förrut men för sjukt länge sen så fastna framför den nu :)  Men den va ju slut nu runt 8.. blev väldigt förvånad när jag kolla på kl.. kändes som hon va mkt mer haha =) Kan ju va för man oftast brukar kolla film på tv lite senare på lördagar.. e van vid att dom slutar runt 11 tiden ju hehe :)
Men a de va väl skönt att kl inte var så mycket då... men va gör man då? ?

Jag är lite så där pyssel sugen me å fixa här hemma.. .men vet inte riktigt vart jag ska börja..
Jag vill flytta på garderoben som jag har i hallen... men tror helt ärligt att det är ett ganska så stort arbete för mej som är helt själv här ikväll... ingen som känner för att komma å flytta en garderob åt den gravida kvinnan ?! ;) haha
Tänkte iaf gömma undan den bakom sovrums dörren då ja tycker den är ful, å sen flytta ut en byrå som står i min lilla walk in closet.. för att sen kunna knö in alla skor å grejer där inne ist :)  Jag behöver plats!!! haha

Imon ska jag kolla upp ifall byrån jag vill ha finns kvar på jysk.. skulle inte förvåna mej om jag har sån otur att den är slut nu bara för de va lägra pris på den nu å sista dagen va imorgon.. men jaja vi får väl se :)

Får la se vad jag sysselsätter mej med nu :)

KRAM

Då va de lördag...

Å halva dagen har redan gått nästan å ja har inte gjort något alls än haha!
Har inga direkta planer på att göra något heller om jag ska vara helt ärlig..  ska gå och hämta lite flingor strax bara tänkte jag å äta =)  Sen lägga mej å titta på något å sen lovat mej själv att ta hand om den tråkiga disken =S

Gick igenom alla räknignar innan som ramlat in.. blir ingen kul månad.. hatar dom månaderna när de ramlar in såna där "extra" räkningar som inte kommer varje månad.. men när dom väl kommer så förstör dom bara!! hehe
Men men får la bli en roligare månad nästa gång ist :p  Då är de ju inte så långt kvar tills dekalrationen kommer heller :)
Så får vänta med endel av min planerade shopping... jag hatar å vänta!!

Nu äta.

KRAM

Hjälp vilken brud?!

Har precis kollat på det omtalade avsnittet av lyxfällan som gick i veckan.. å kan inget annat än att bara säga hjälp.
Tjejen hade ingen inkomst alls, men gjorde av me 35000 i mån på kreditkort =S Hur lyckas man?
Jag som trodde jag var oekonomiskt.. men är ju inte ens i närheten av vad hon har gjort.. shit alltså.

http://www.tv3play.se/play/234829/?autostart=true

Se avsnittet på tv3 play.. ja blev chokad !!


Och han gör de igen..

Denna kille.. denna humorn.. han har talang och får mej å skratta haha !

 

Förstår inte hur man kan lyckas imiterna så många röster som han kan haha.. men säger bara Daniel i Idol är en skön kille !

 

De gick typ som jag tänkte i Idol ikväll, vekar som Minnah låg på toppen... och Linda var nog faktiskt den som gjorde tråkigaste framträdande ikväll så blev inte direkt förvånad... men hon e en cool brud. Jag älskar hennes hårfärg !! :) Sen satt jag och fundera på en sak de är med att Alice lämna tävlingen å Minnah fick komma tillbaka, hur tusan hade dom gjort om inte hon hade velat de då? haha.. Okej de finns ju fler som har åkt ut oxå, men om man tänker ännu längre då. Tänker om ingen av dom heller hade velat komma tillbaka..  hur gör dom då? :p

 

Tyvärr blev det ingen paj idag.. tog ju en powernap innan Idol ist och nu känns de ju lite sent att börja göra blåbärspaj.. eller man ska aldrig säga aldrig till en gravid när de handlar om något ätbart ! haha.

Men de blev ju lite kinamat framför Idol.. och ssschh .. ja åt upp hela toffifee packetet haha..snacka om glupsk :P

Innan kunde ja va spryfärdig efter en rad i kartongen.. men ikväll har ja glatt satt i mej hela kartongen ist ;) mhmm!

Lilleman har vart i full gång hela kvällen.. antar att han diggar till Idol :) Synd att ja inte hade kameran inne till Idol för idag fick han ett sånt där jätte livligt ryck så hade kontrollen på magen å den hoppa å flög å hade sej haha.. ser så jäkla kul ut :p ... Så idag har han vart extra livlig så han höll på när vi körde truck å när ja å mor va knalle oxå.. leka, träna, leka, träna... busonge ! :)

 

Nu vet ja inte va jag ska göra.. men känner mej fortfarande ganksa så trött så kanske blir att ja somnar snart.. kan ju alltid sätta på en film eller något å se på : ) Så tänkte iaf bege mej till badrummet och borsta tänderna åså nu :)

 

Sov så gott !

KRAM


Lång pause

Mhm vilken lång pause de skulle vara idag då på idol då cirkus möller har börjat igen, inget jag är något big fan av faktiskt så hoppar över att kolla på de ! :)
Och jäklar va reklam pauser dom har i Idol föresten.. känns nästan som de va efter varje låt ikväll.. mhm !!


Kul tema idag på Idol ! =)  Och någon som verkligen fick ta sin revanch va ju Minnah.. Helt klart bäst ikväll=)
Men vet inte vem ja vill ha ut som vanligt haha.. Så säger ist dom två som ja vill ha ut minst ikväll och de blir Minnah och Olle !:)


Sen tycker jag det är tråkigt med folk som inte kan stå för sina åsikter och lämnar kommentarer anonyma, och oftast handlar kommentarerna om att klaga då.. haha.. ja skrattar faktiskt mest åt dom.
Denna gången handla de om att man inte ska köpa skor till bebisar..  Dom som är på bilen kallar inte ja skor då dom är helt mjuka och absolut inget man skulle kunna gå i, utan det är mer som tosser. Och dom ser faktiskt större ut på bilden än vad dom är, dom är mycket mindre irl.  Och nej inget ja har planerat att sätta på min bebis dom tosserna den första månaden, men eftersom ja föder i jan så kommer de va bra kallt flera månader in på året, så dom hinns nog användas så hoppas de irriterar dej extra mycket när de kommer en bild på de !: ) höhö! Så vet faktiskt inte vad du fick ifrån att jag ska ha de på min nyfödda bebis:)
Satt och fundera på om du kanske är en sån där som inte kan skämma bort ditt barn me så mycket saker som jag kan.. eller så har du helt enkelt inte barn alls :) 


Jag får faktiskt köpa vad jag vill till min bebis,  om ja vill köpa ett par stora fula gröna gummistövlar till honom så får ja göra de utan att "någon" ska sitta och klaga på att de antingen ser löjligt eller fult ut, hållt de för dej själv :)
Mhm kanska ska köpa de nu bara för att... ja älskar att irritera människor som irriterar sej på saker jag gör;D
Jag vet, urlöjligt, men hur kul är det inte då ! :) höhö

Funderar på att gå och ta en alvedon då ja har en jäkla huvudvärk som vägrar släppa.. tog en timmas powernap innan idol, men känns nästan som de blev värre av de.. herregud va jobbigt de va att ta sej ifrån sängen till soffan. De va nog de jobbigaste jag gjort idag :)


KRAM !

Från hm !

Glömde ju lägga in sakerna som kom från HM igår :)

Mössa och skor.

Naaw hur gulligt ;p

Super woman!

Har ja hunnit vila än ? Nejj..

Mamma ringde innan och kolla vad jag hade för mej, hon va ute å gick en sväng å va precis utanför mej.. Då kom ja självklart på att ja oxå ville gå ut..
Så mamma kom upp å ja tryckte i mej en smörgås å sen tog vi en promenix bort till knalleland och kika lite :)
På vägen hem kan ja säga att både huve å kropp va helt slut.. inte lider ja av fogglosningar, men ja kan säga att förvärkar de har ja.. puuh.. så va tvungen att stanna lite titt som tätt för ja skulle gny lite haha =)
Men va iaf skönt att få komma ut å röra lite på sej ! =)
Men som sagt, va ja trött innan så är jag minsan helt slut nu.. så nu ska ja bara ta de luuugnt hela kvällen och sluta tro att ja orkar så mycket hela tiden haha !

Ska försöka få i mej lite mat snart oxå.. men nu måste ja ligga ner en stund.. huvet orkar inte!
Ikväll ska ja äta blåbärs paj.. mmm nomnomnom :P
Köpte såndär på city som är enda delen smuldeg å andra bär.. hoppas den är god =) någon som provat?

Fick faktiskt följa me lite grejer hem till Lilleman oxå..

En gosig kompis =)




Och en färglad liten sak :)



Och lilla meeej :P hehe... e snart bara kul att köpa ätbara saker till sej själv;)


Tävling hos Millah

Jag är med och tävlar hos Millah




Väskan kommer ifrån
MyLittleStar!



Barbaflink.

Såg att ja precis hade vunnit denna på tradera.. tyckte som va söta :) Är ett vibrerande hjärta som man kan hänga antigen vid sägen eller vagnen , eller a vart man vill :P
Får se om ja får den svarta barbaskön oxå, va nån dag kvar på den ! =)
Denna kosta iaf 75 kr :)


Helg :D

Oj vilken dålig uppdatering ja hade igår då.. men kände verkligen inte för de.. hade en såndär dålig kväll då allt bara kändes surt å jobbigt ! !
Dock något bättre idag ! :) Men känner mej trött efter lite sömn i natt!
Så de blir nog att lägga sej ner och ta en powernap så man orkar va uppe ikväll å se idol åså :)

Nu är iaf min truckutbildning klar...  och ajjemen, ja fick kortet ;D  va ju faktiskt inte speciellt svårt, men kryss frågor på teorin så blev 2 fel av 60 frågor och sen fick vi köra runt på lite olika truckar för att känna lite på hur dom va. Sen va uppkörningen typ att lyfta en pall, köra genom en bana å sen ställa tillbaka pallen. Klart ! :)
Så hade ju nästan vart pinsamt om man inte klara de haha ! Så tack manpower för ett truckkort :D !

Men nu blir de lite blogg läsning och sen vila en stund så hoppas ja att ja håller en bättre uppdatering sen ikväll ;)

KRAM

Gooosemage ! :)

Ge men energi!!

Då va andra dagen på truckutbildningen avklarad :) Verkar gå fint fint de här, fast vi har inte fått köra än så kanske är därför ;) haha.
Imon blir de teoriprov på morgonen å sen ner å köra lite, å sen blir de uppkörning på de :) Känns bra nu iaf :P

Även fast vi mest har suttit ner hela dagen så är ja ändå helt slut när ja kommer hem.. vart är min energi? Jag är inte trött för att kunna sova.. utan har bara inte lust att göra något.. allt känns bara jobbigt eller tråkigt haha!

Va iaf förbi bm på vägen hem och skrev upp mej på lite kurser och sen fick ja med mej mitt moderskapsintyg som dom glömde när ja va där ! Så nu ska ja bara få iväg alla papper oxå, men måste ju först gå till mp för att få dom arbets relaterade papprena ifyllda.. De hinns nog me nästa vecka : )
Va inne en snabbis å kolla på barnvagscentralen som ligger i hörnet av bm.. gud va mkt söta grejer som hade när inne.. får nog bli en sväng tillbaka dit sen när lönen kommit ;) höhö!

Nu ska ja nog bara lägga mej ner och ta de lugnt, tänkte kolla på senaste ullareds avsnittet som jag inte såg i veckan :P.. Längtar tills ja kan åka dit i december igen :D

Fick även hem mössa och små skor till lilleman idag , lägger upp bild sen när ja lagt in dom i datorn :)

KRAM

Om man skulle krypa till kojs kanske..

Då var två av tre serier avklarade ikväll :) Funderar nu på om ja ska lägga mej ner å kolla på desperate nu innan jag somnar :) Såg att klockan hade tickat på ganska så bra... känns som man inte hinner göra annat än att jobba på dagarna.. tiden går så fort här hemma även på att inte göra något alls haha :P

Så ska nog gå upp å dricka ett glas mjölk å sen borsta tänderna å lägga mej :)
Mjölk e något ja blir galen om jag inte har det hemma.. fast har nog inget med graviditeten att göra.. har alltid vart ett freak på mjölk.. kan hur lätt som helst dricka upp en 2 liters mjölk själv på en dag ! Ett stort glas me is kall mjölk är bland det bästa som finns ;D!  Jag måste ha jävligt bra sklett tror jag;) De kanske är så hårt att mina foggar inte kan bli mjukare, därav ingen foglossningen .. haha.. nej så är de nog inte ;)

Sov gott sweethearts säger jag och magen =) !





KRAM

Serie kväll!

Oj va mycket jag fick å kolla på nu :p

Tog ner nyaste avsnittet av One tree hill och Desperate Housewives  ;D ! Och sen kom ja på att de är onsdag, å de betyder att Grays anatomy kommer på tv :)  Så ja, jag har å göra nu tills ja somnar ! ;)

Så börjar nog me att titta på OTH nu, dukat upp me lite risi frutti, clementiner och en påse filidutter, de måste ju va godiset  me världens gulligaste namn förövrigt :D haha

 

 

 

De är tre av mina favorit serier iaf :) Jag har många ;)

Vilka är era? :D


Du är allt.



Lilla Du därinne
jag undrar så vem Du är!
Att jag vet så lite om dig
fast Du redan är här.

Är det Dina tår jag känner?
Är det Ditt hjärta jag hör slå?
Är det sant att Du har ögon och naglar
och en mage att pussa på?

Jag vet så lite om Dig
fast Du redan är här
men jag älskar Dig som tokig
vem Du än är!

Mitt i veckan..

Redan framme vid onsdag som börjar närma sej slutet den oxå.. oj va fort de går ibland :)
Men idag har ja haft en skön dag.. fick sova ut.. men de konstiga var att ja va tröttare än dom andra dagarna ja inet sovit alls när ja skulle gå upp. .kändes som ja sprungit världens maraton i en dröm eller något..
Men sov så länge ja kunde iaf hehe,. sen blev de frukost och sen åkte jag bort till DHL där våran truckutbildning skulle vara..  vi va 9 personer varav vi bara va 2 tjejer resten killar haha. Brukar la kanske va så =)
Idag var iaf en kort dag.. 12-4.. så vi hade bara teori.. kom nog ganska så långt iaf.. vi hade en mycket bra lärare oxå, rolig snubbe =)
Imon blir de både teori och vi ska få köra lite olika truckar.. får la se hur detta ska gå.. har aldrig provat å köra en truck innan haha.. hoppas ja inte kör på någon :p
Sen blir de slut prov på fredag i allt.. va en lättnad idag att vi fick reda på att man faktiskt får ha boken på provet.. kan ju inte va så svårt då? ! :P  Va bara alla konstiga uträkningarn om last å grejer som va svårt tycker jag.. aldrig varit ett big fan av matte om man säger så..  får hoppas de går bra iaf =) 60 frågor å du får ha 6 fel.. puuh!
Så får hoppas ja känner mej redo efter imorgon ;)

På hemvägen stanna ja å köpte me mej kina mat.. kände inte för å ställa mej å laga mat idag  :P Och de som är bra me kina mat är att man alltid får så jävla mycket.. så blev mat så ja kunde äta mej propp mätt nu + mat låda imon å fredag :) perfekt! 

Just nu ligger jag bara och läser lite bloggar och tar de lugnt. .  funderar på att sätta på nån serie eller något strax å kolla på =) Hatar att vara så här seg .. behöver helg igen ;p haha!
Men denna vecka verkar gå väldans fort så helgen e snart här igen ju :)

KRAM!

I brevlådan.

Nu börjar jag bli väääldigt trött så nu ska ja strax krypa ner under täcket å sova !! :)
Ska bara äta upp min ostkaka först.. ja äter aldirg ostkaka..  men idag fick ja nåt jäkla ryck å gick helt lös på city haha.. ja ville ha allt !!! ;)



Ja man börjar ju undra om de är en bebis i magen eller bara godis ?:P haha

Annars har jag inte gjort så mycket idag.. bara vart hemma då jag vart trött, men har ändå lyckats hålla mej vaken, tänkte ju tagit en powernap innan, men nej. Tänkte jag skulle sova tidigt idag ist :)  Å sen har ja ju sovmorgon imon å börjar inte förrän 12. skönt .. så äntligen kanske ja kan få några fler timmars sömn :)

Idag när ja kom hem så hade en av mina paket från tradera kommit.. de va mitt bokpacket .. jippi : )
Köpte ju 4 böcker som ja lyckades få för 50 kr :) alla böcker hade kostat 150 kr st när ägaren själv hade köpt dom.. har ännu bara bläddrat lite i dom snabbt, men de finns säkert vissa saker som är intressanta i dom :)
Lätt lästa oxå å inte bara en massa text utan bilder oxå ;)



Har ni några intressanta gravid böcker eller böcker om barn? :)

Men har iaf vart skönt att vara hemma å inne hela eftermiddagen, har ju vart ett riktigt skit höst väder idag.. har verkligen vräkt ner.. innan öppnade nog sej hela himmlen å bara tömde sej på vatten.. va ju värre än en dusch ute haha =)

Riktigt höst väder utanför fönstret.. Brr !!




nej nu blir de borsta tänderna å sen hälsa på kudden !:)
God natt !! :)
KRAM

Välkommen V.27

Alla tankar har dom sista dagarna gått till 3D UL så höll nästan helt på att glömma att vi gick in i en ny vecka idag :D
Här kommer iaf lite info och magbilder ;p


Vecka 27

Barnet:

Nu öppnar barnet sina ögon

Vid det här laget ser barnet ut som en tunnare, mindre, rödare version av hur hon eller han kommer att se ut vid födseln. Om du skulle föda den här veckan skulle barnets överlevnadschanser vara goda. Även om barnets kropp inte har mognat helt så har barnet allt som krävs för att överleva på utsidan nu.

Nu öppnar barnet sina ögon. Barnet kan se skillnad på ljus och mörker, öppna och stänga ögonen och titta åt olika håll. Det övar sina ögonmuskler.

Mamman:

Din sista trimester

Nu är det den sista trimestern och du går in i sista fasen av graviditeten.

Nu börjar dina revben, ditt mellangärde och din mage att tryckas ihop. Den tunga magen gör att det blir jobbigare för ryggen. Nästan hälften av alla gravida kvinnor har ont i ryggen någon gång under graviditeten, och i den här veckan får många ont. Gör övningar som sträcker ut ryggmusklerna, det hjälper. Ta ett skönt varmt bad. Ömma ryggmuskler behöver lite försiktig massage. Någon i din närhet kanske skulle kunna vara så snäll och uppfylla den lilla önskningen.

Barnet är nu större i förhållande till mängden forstervatten så det är lättare att se om det är en liten armbåge eller hand som petar på dig eller om det är en liten fot.

Fakta från Libero.se


Egna ord;
De där me att man går in i tredje trimtestet verkar vara olika på olika sidor,  många skriver att det är i v.29.. men men :) Framåt går det iaf och de känner man. Lilleman växer på där inne och det känns att de blir mindre plats.
Sparkarna har inte lugnat sej utan han kan hålla på en hel dag om han så känner fört.. ligger och krånglar me något där inne just nu och har gjort det ett bra tag nu.
Har fått svårare att sova på nätterna, dock har ja alltid haft svårt att sova men nu är de jobbigare, har aldrig tyckt att min säng är så obekväm som den är nu haha. I söndags natt va ja ju vaken hela natten och gick direkt till jobbet utan att ha sovit, va pigg hela dagen men lite små seg framåt eftermiddagen och va ju dö trött när ja va hos mamma å farmor sen, men väl hemma så nej, så blev ju inte många timmars sömn i natt.. fattar inte hur ja lyckas va vaken så mycket !
Har även börjat känna mej tyngre i kroppen, tröttare i ryggen på kvällarna efter jobb m.m.  Den senaste veckan har ja haft den där riktigt jobbiga halsbrännan oxå, och nu inte bara på nätterna utan hela dagarna oxå.. en ren pina!
Men annars så verkar allt vara det vanliga, inte ont nån annanstans än :)








Nu börjar de hända grejer ;) hehe

Har mina gosiga mamma byxor hehe.. dom är dock förstora ännu, så finns mycket magtyg kvar att växa i :) Men sköna är dom iaf ;p


3D UL ! :)

Igår va vi då på 3D ul som ni vet och kan ju säga att de va helt klart en av dom häftigaste upplevelserna jag har gjort, helt klart värt vart enda öre :)

Valde att göra det på Emma kliniken som ligger i göteborg. hade först tankar om mamma mia, men är glad att Maja tipsade om Emma ist där hon själv hade varit och var nöjd !
Så där hade vi tid igår kl 4 :) Vi begav oss ifrån borås vid 2 tiden, och tur va väl det, för som alla har sagt så vart de svårt att hitta dit.. hade gps och en vägbeskrivning utskriven ifrån hitta.se  och kan säga att ja hade inte klarat mej utan nån av dom haha !  Kändes som vi åkte i cirklar å hamna fel flera gånger.. har ingen hållare till min gps så satt me den upptryckt i fönstret för att den absolut inte fick tappa täckningen + ett papper i handen och försökte va en någorlunda "kartläsare" för S som körde haha.. Kände oss verkligen som två turister som va helt vilse , gud va ja skratta haha ! !  Meeeen vi lyckades till slut hitta rätt och kom i god tid =)

När man kom in såg man direkt att de va en riktigt mysig liten klinik.. fick sätta oss ner i soffor och på bordet stod de en stor frukskål som ja va på direkt haha !!
Vid 4 tiden fick vi äntligen komma in.. ett lite mindre rum, stora fönster med fördragna gardiner och tända ljus i fönstrena, sen ett par fotöljer och sen en sån där brits säng.. framför oss på väggen är de en stor tv. De tycker jag va häftigast, att man inte skulle kolla på den där vanliga data skärmen utan fick se allt på en stor tv skärm ist :)

Vi prata lite och sen fick ja hoppa upp på sängen.. när den kalla geggan kom på magen slog tanken mej verkligen att nu ska ja få se min lilla pojk på riktigt.. ja så tänkte jag, va ju helt säkert på att de va en pojk :)
Helt plötsligt så bara han dök upp där på skärmen och första tåren kom direkt haha ! Gud så klen man är nu förtiden  ;) . . Kom upp som vanligt ul först och sen bara sådär så va de ett riktigt bebis ansikte där, så liten, så söt !! Min son, mitt allt !  Har nu lyckats komma ännu fler tårar haha...
Sen fick vi se den lilla kroppen och sen gjorde hon en stil bild och så sa hon; ja de är ju inte svårt att se vad de är för en liten där inne eller? ... Och nej de var de inte, helt klart och tydligt så va de ju en liten snopp på skärmen;D Då grina ja lite till ;)
Sen fick vi ligga och kolla på honom ett tag när han rörde å greja på sej där inne.. en envis liten som gärna gömde sej bakom sina små händer.. men lyckades ju iaf få några bilder på honom :) Och på cd som man får me sej får man ju även ett par rörliga videos på honom :)  Så uinderbart !

Satt me en sån värme i kroppen hela vägen hem.. en lycka som är obeskrivlig efter att ha sett sitt barn på riktiga bilder för första gången, går inte att jämföra med 2D ul...
Något jag verkligen kan rekomendera folk att göra, man kan ju ta utan kön så man behöver inte ta reda på de bara för man gör 3D ul !

Någon som har några andra frågor ? :)








Tycker den sista bilden är lite små kul då han ser skit sur ut och ser precis ut som han pekar finger åt oss ! haha
Han blev väl irriterad för att vi knödde så på honom ;)

Men som sagt, en av dom bästa dagarna <3

Tävlar..=)





" Jag tävlar om presentkort värde 1000 kr
från GEGGAMOJA i samarbete med WWW.JENNYN.SE


Mitt allt <3

 

De dyraste jag burit på, min lilla skatt <3

 

Å ja som vi alla kan se här så va de ju inte svårt att se vilket kön de va haha.

Min magkänsla har alltså stämt hela tiden, min bebis behöver alltså inte va arg för ja kallat den för han hela tiden då de va helt riktigt... Min lilla prinskorv :)

 

 

ps. Jag tycker inte bilderna ger rättvisa här i bloggen emot hur man kan se dom på fotona som är utskrivna eller när vi såg lilleman på skärmen :)


Ja vill ha fler timmar på dygnet!!

Hemskt va tiden tickade iväg idag då..  förlåt för en dålig uppdatering nu när ja vart iväg och gjort något spännande idag som ja vet många är nyfikna på hehe : ) Men direkt när vi kom hem så åkte jag till min mor och prata lite så hon fick se bilder åså =) Sen blev de oxå en vända upp till farmor, och blev visst lite senare än vad jag hade tänkt mej, så kom väl hem för ca 40 min sen  :)

Men kan ju säga att jag har haft en av dom bästa dagarna på länge :D hihi.
3D UL va en helt otrolig upplevelse.. lite skillnad mot 2D och inte såg man på en liten data skärm, nej här fick vi se bebis på en stor tv :D
Tänkte tyvärr låta er vänta lite längre om detta då jag vill göra ett eget inlägg om de, men har verkligen inte orken idag då jag inte fick en blund natten som va nu.. så förstår inte ens att ja kunnat hålla mej vaken hela dagen och att jag faktiskt är de nu, måste verkligen gå på sparlåga nu haha :)
Men ska iaf försöka få upp en bild på min lilla knodd innan ja lägger mej så ni iaf kan få lite försmak ;)
Så lovar jag att upptadera imon när ja har jobbat klart :D

Känner att de inte alls blir så många timmar sömn i natt som ja hade räknat me, så kommer ju tyvärr inte komma ikapp me min sömn.. mhm.. tur man har sovmorgon på onsdag ;)
Men vi hörs imon igen mina vänner :)

God natt.
KRAM

Lycka blandat me nervositet!

Nu har ja gjort de sista här på jobbet för att hinna bli klar i tid.. så nu tänkte jag strax sluta och bege mej hemmåt för att nästan direkt bege oss mot göteborg :D !!
Har ett litet nervöst pirr i magen nu när de börjar närma sej..  ska bli spännande men man är ju ändå lite nervös..
Ett vanligt ul så ser man ju bebisen, men inte så bra.. nu kommer man verkligen få se den lilla knodden ! Mysigt !! :)  Som ja längtat till detta haha.. Så hoppas nu allt går bra och ser bra ut..  hoppas man har en villig liten där inne idag som vill vissa upp sej lite :p  Har vart fullt ös hela förmiddagen men har äntligen lugnat sej lite.. Kanske han känner av min nervositet och lycka idag =) Han känner säkert att något är på gång.. å ja idag får vi ju veta om ja kan fortsätta skriva han eller om ja måste ändra mej till hon nu ;p haha..

Vad tror ni,  Pojke eller Flicka ?! :)

Nej nu packar jag ihop !! :D


KRAM

hopp hopp


För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre
gånger liksom för att motionera sig.

/ Nalle Puh




Ganska så nöjd nu : )

Sådär då va maten i magen oxå.. den åts framför Ensam mamma söker hihi ! ;P
Hoppade över den där frukten som ja prata om innan då vräkte ju i mej maten, så nu rullar ja omkring här hemma känns de som haha ! mätt som bara den... men gott vare :)
Ja, jag gillar sås :P haha



Nu tänkte jag gå in och ta en varm å go dusch innan ja kryper ner under täcket å glor nån film ! =)
Fortfarande inte kommit fram till vad jag vill se hehe.. dom två senaste har ju vart Irene Huss filmer, men funderar på något nytt idag faktiskt :)

Halsbrännan känns sådär faktiskt.. förvann inte helt även fast jag åt.. så kanske får bli en sån där äcklig tabeltt sen iaf.. eller lite samarin, även om de inte hjälper lika länge så är de inte äckligt iaf ! ! :P

KRAM

Mot köket...

Så då va handlingen klar, disken är gjord å jag har fått se reprisen av grays anatomy !  =) Nu är de bara middag i magen som fattas så e väl jag nöjd.. aa de är helt okej om min halsbränna försvinner oxå som ja gått me hela dagen nu. Då kommer jag vara mer än nöjd ! :)

Men nu blir de lite terapi för själen.. matlagning.. jag tycker det är kul och de är lugnande tycker jag. Om man får göra något man vill å har tid på sej : )Hatar att laga mat när man är stressad!
Tänkte iaf göra potatisgratäng me kassler i, och till de blir de bea sås ;)
Får nog äta lite frukt emellan kanske känner jag då jag är vrål hungrig å potatisgratäng brukar ju vara något som tar ganksa så bra tid på sej i ugnen..

sen får vi se om vi hamnar i soffan framför tven eller om de blir nån film  : ) Tyckte inte de gick något speciellt på tv ikväll, va inga roliga filmer iaf.. annars brukar de ju alltid va lite filmer vid 9 på söndagar,  men inget som föll mej i smaken idag ! :)

Ha en fin kväll!

KRAM

Idag gjorde jag de...

Herregud vad jag har vart seg denna helgen.. gör ingen nytta alls denna helgen som jag hade tänkt mej haha!
Ska strax bege mej och handla iaf.. ska bara fundera ut de där svårta först, vad ska jag handla då? :)
Sen 17;30 såg jag att greys anatomy reprisen går på tv, den måste jag se då ja jobba när de va å faktiskt så har ja de inte på datorn ;) hehe.

Idag är vi äntligen nere på två siffrigt .. helt otroligt va tiden går.. men 99 dagar kvar till BF :D !!
Imon blir de 3D ultraljud å vi får se äntligen se om vi får en liten pojke eller flicka :) Själva har vi ju gissat på pojke :P Men väldigt många av vännerna har gissat på flicka.. mhmm.. :) Vad tror ni?? :)
Ska bli väldigt kul att få se lillskrutten iaf :D !! Längtar som en tok..

Idag gjorde jag iaf de som jag har funderat på så länge.. jag nog ut min navel piercing .. Tanken har ju funnits där hela tiden , för att för eller senare så måste man ju ta ut den i med att magen växer .. men den va ju lixom endel av mej.. suttit där sen ja va 16 eller nåt.. så de är ju ett par år :p Och jag vet ju att jag aldrig kommer ta en ny, så nu är den borta, för antar att hålet kommer att växa igen nu..  Men kände att jag lika gärna kan ta ut den nu  :) Så hej då piercing och Hej bebis ;D

Nu på me lite nya kläder och ge sej iväg ut ! :)

KRAM

Söta dumma björn :)



Du Puh, vad är det första du tänker när du vaknar på morgonen?" frågade Nasse
"Jag undrar vad jag får till frukost", sa Puh.
"Vad tänker du Nasse?"
"Jag undrar vad det skall hända för något roligt idag", svarade Nasse
"Mmm", sa Puh tankfullt, "Det är samma sak".



Surar på mej själv.

Just nu sitter jag och surar på mej själv för att jag inte åkte och handla innan.  Nej för kom på iden innan att ja kan åka upp till Madde tidigare så tar jag handlingen imon... mhm... jag gillar inte iden lika mycket nu. För nu är jag hungrig å de fanns inget gott jag ville ha här hemma!! suck...  Rörde iaf ihop lite äggrör och så fanns de en förpackning me baby plommontomater.  Dom små tomaterna är sjukt goda, ja äter dom som godis hehe ;P
Men a iaf så hade ja ändå velat ha något annat å äta nu,.. men nej nu fick de blir detta.
Ska aldrig skjuta upp en handling igen  ! ;)


Så mycket skratt...

Ojoj känner mej helt slut.. helt otroligt att ja orkade me så många timmar på en fest, men oj va kul vi haft :) Har skrattat av mej rejällt ikväll känner jag i hela kroppen... Den lille där inne har vart igång ett par gånger ikväll oxå, men mest nu då han kände att vi äntligen satte oss ner och tog de lugnt å de är helt tyst.. ja då ska vi sätta igång å röja tyckter han : )

Men har iaf haft en härlig kväll med trevlig sällskap =) Underbara vänner man har..  för att vara den som inte dricker så har ja inte känt mej utanför en enda sekund ikväll, de känns skönt ! Så de ska vara! Så fina människor jag har runt om mej.. ni betyder så mycket !  Älskade vänner!
Riktig mysig lägenhet hade hon fått till oxå .. otroligt att denna människa kan få klart allt på 2 veckor, kan ju tro att hon bott där i 2 månader :) haha .. så typiskt madde ;)  Härliga människa!

Nu tänkte jag nog lägga mej och glo en film eller ska nog kolla lite bloggar först;) , men känns som de blir sova ganksa snart. ganska så trött i ögonen känner jag ! :)

Hoppas ni haft en lika underbar lördag som vi!  :)

KRAM

Idag firar vi !

Oj va ja hade svårt att somna igår... låg vaken till 7 å sen måste ja väl somnat ett tag där efter.. mhm..
vakna dock vid 1 tiden å va ganska pigg.. men låg kvar i sängen å halv sov ändå.. ;P haha !

Idag firar vi 100 dagar till bf dagen :D hoho..
Sen ska vi ju även på lite partaj hemma hos madde för å lycka till me nya lägenheten ! :) Kul å träffa lite folk.. dock kanske de är roligare att träffa nyktra människor, dom är inte lika jobbiga ;) hahaha.. Men men de blir nog okej ändå ! ;)


Längtar efter dej ! :)


Mhmm..

Vad gör man klockan halv 5 på morgonen när man inte kan sova ?! Har jäkligt tråkigt enligt mej iaf.. Lillen i magen verkar ha göör skoj å har haft de ungefär hela natten.. .så nej vi har inte somnat än.. då ja inte heller är trött.. mhm.. snacka om att vända på dygnet.. suck !

Har kollat klart på en film precis iaf... de blev en Irene Huss film.. jag gillar dom.  Ja gillar såna filmer, wallander är ju oxå en favorit, men tror jag har sett alla där. Men har några Irene filmer och kolla på nu iaf :)
Denna gången blev de - Tatuerad Torso .
Och ja eftersom ja gillar såna filmer så tyckte jag de va en bra film, dock lite halv äckliga scener i . men man behöver ju inte se allt ;)






Kom precis på oxå att ja har gjort ganska så många uppdateringar här under kvällen/natten.. snacka om att bomba folk me inlägg på natten haha.. kanske hade vart bättre å ha en sån här uppdatering på dagen när andra människor är vakna ? haha .. men nu har ju iaf folk något å kolla igenom när dom vaknar sen ;)
Hoppas mina nattuppdateringar funkar och inte blir allt för jobbiga haha... Vissa nätter kan ja ha gööör tråkigt å då händer de att de läggs in endel på bloggen.. som ikväll,  ett möbel inlägg, ett inlägg me massa knas musik å nu detta, ett film tips  haha !

KRAM !

Musik minnen..

Ligger och lyssnar på gammal musik nu.. och vilka minnen man får av vissa låtar..
När jag bodde i Norge hade jag en tendens att få någon fjortis liknande musikstil på fyllan haha !
Och en låt som spelades varmt hemma hos oss var ;

Discocrew – Här kommer Rebecca - Alexian & Mathiaz Remix

haha.. de är en sån där riktig fjortis dänga.. men oj va vi har hoppat till denna.. för vare några som kunde röja så var de jag och Helnet.. nej hon heter inet så i vanliga fall.. speciellt smeknamn på speciell person bara.. Helena är riktiga namnet och smeknamnet kommer från jobbet vilket är en historia ifrån jobbet som jag inte orkat skriva om här nu för ingen skulle förstå ändå haha ! ;)

Några andra sköningar som gärna åkte på när vinet å groggen tog över ! ;) haha

Scatman John – Scatman's World

Rednex – Old Pop In An Oak - Original Radio Edit

Elov & Beny – Hal som en tvål

Elov & Beny – Sommarmustasch

Topmodelz – Your Love - Single Mix

Andrew Spencer – I Need A Hero (Andrew Spencer Mix)

Maskinen – Segertåget


Magnus uggla är ju oxå en riktig favorit på festen hoho ! ;)

Skön kille den där Daniel !

Han har inte bara en bra sång röst.. han har humor och är rolig oxå.. e nog därför han är en liten favorit hos mej i Idol ;) haha..
Men han e ju grym på att imitera dom i macken.. låter ju precis som dom ;P haha












Denna gillade jag .. va en bra låt oxå!! :)




Hitta även denna låten i youtube listan å blev lite halv förvånad då jag såg denna för sjukt länge sedan.. å se där de va ju Daniel ifrån Idol haha :p

Planerade möbelinköp= )

Sitter just nu å surfar runt å kollar saker till lägenheten som ja tänkte köpa när pengarna finns :)
Men behöver ju iaf en ny byrå till Mini för kläder å sånt å  då har ja ju alltid haft en favorit Jysk. En annan bloggerska hade satt in den mindre byrån i deras bebis rum å de blev fantastiskt fint :) men ja vill ha den som det är fler korgar på =)

Tycker den är riktigt mysig =) Men om ja hae fått välja så hade ja velat ha den lite bredare. . kanske en rad till me korgar =)




Sen finns de lite saker ja vill köpa till vardagsrummet oxå, å de som är planerat är

Två sådana här skulle jag vilja ha.. 199 kr är inget farligt pris heller =)


Skulle även behöva en hylla in dit oxå.. å ja gillar ju den där typiska ikea hyllan som typ alla har hemma, har själv vita såna som ska upp i sovrummet som aldrig kommer upp.. men funderar nu på att köpa en lång ist för två korta.. Finns ju en storlek större och den är ju 1,90 cm lång.. har mätt lite där inne och de skulle nog funka hoppas ja =)


Behöver ju även nya lampor till mina fönster, speciellt i vardagsrummet,. Men de vet ja inte vart jag ska köpa än, antingen om de blir ikea eller kanske hittar nåt på ullared.  Eller så blir de att beställa genom Nathalie från deras butik där dom har så jäkla mycket fint. PR ram http://www.pr-ram.se/ Gillar deras lampor då dom har mycket som är med hög fot, och de tycker jag är snyggt :) Riktigt fina grejer har dom där,  så får se hur de blir. Finns lite mer än bara lampor som ja vill ha där ifrån :)
Sen en till viktig grej, nya mattor till sovrum å kök =)
Så ja de finns endel å fixa innan lillen tittar ut :)

För just nu känns de som ja inte vill ta hit folk bara för jag inte är nöjd me hur hemmet ser ut.. har inte fått iordning den där hem känslan ännu sedan ja kom hem från Norge..
Och det är en ganksa viktig känsla tycker jag.. är ju viktigt att man trivs med hur man bor :)

Ja de va iaf lite av mina planer än så länge =)



Vem är din Idol?

Så då va denna Idol fredag över.. tycker många av dom va duktiga ikväll och har svårt att välja vem dom ska skicak hem :P
Tycker de va lite tråkigt att Minnah åkte då ja tycker hon va bra !
Men sen funderar ja över vem jag skulle ha skickat hem ?  Mhm svår fråga... Men dom ja inte direkt har fasnat för något speciellt är ex.  Wajsen, Gayen, å Finskan.  Ingen av dom är ju dåliga, killarna har otroligt bra röster, så det är inte därför.. jag har bara inte fasnat för dom lika mycket som dom andra.
Wajsen vet ja inte riktigt, gillar nog inte hans utseende å även om han kan säga kul saker så e han ändå tråkig.
Gayen måste jag tyvärr säga att de mesta hänger på hans ålder.. En otroligt bra röst har han ju.. Men jag skulle ändå inte vilja se honom vinna Idol. Det ska ju va en ung fräsch människa, något nytt lixom.. Kanske fel å tänka så, men jag gör det ändå!
Sen Finskan,  okej wow hon ser faktiskt verkligen ut som en Idol och visst hon kan väl sjunga oxå. Men ändå gillar ja inte henne speciellt mycket eller hennes uppträdanden.
De är iaf dom som ligger i botten hos mej.
Den som jag tycker är charmigast är Daniel å Olle.. två härliga killar  haha :)
Aa vi får väl se hur länge dessa valen hänger me.. man kan ju ändra sej under resans gång :P

Vilka har ni fasnat för eller inte ? : )


Fanns inget mer på tv å titta på nu tycker jag så har stängt av den där ute å hamnat här vid dator ist : ) Ska väl kolla runt lite på nätet och sen kanske de blir att sätta på en film eller så : )
Är ju inte direkt trött då ja inte gjort speciellt mycket idag hehe !
Har en pigg bebis i magen oxå. . som vanligt : ) Mysbollen ! Längtar såå mycket till måndag då vi ska åka å titta på våran lille : ) hihi. .ska bli spännande!!!

KRAM!!

Bring the fredags mys on !

Hemskt va kvällen kom fort idag då hehe : ) Inte gjort nån mer uppdatering sen innan då ja verkligen inte gjort annat än vart här hemma å grejat lite.. så inte haft så mycket å skriva om : )
Tänkte lägga mej i soffan å glo reprisen av Ullared nu på tv kl 7 å sen efter de börjar ju Idol :)
Ska se om de finns något gottit i köket som man kan ha till tven :P hehe.. Är hemskt sugen på frukt just nu, men de fanns ju självklart inte hemma nu bara för de =S.. Orkade verkligen inte ta mej till affären innan, för vet ja inte vad jag ska handla så blir de bara att man köper me sej för mycket grejer hem.. får tänka lite ekonomiskt ibland oxå! ;)

Lillen har hållt igång i magen under hela dagen och verkar äntligen ta en lite pause, kommer bara små knuffar nu emellan åt.. men annars verkar de som om han inte har hittat nån bekväm ställning att lägga sej till ro idag då han hållt på ungerfär sen ja vakna å vrida å vända på sej !  Kanske inte så lätt när ja hållt  på att greja runt här hemma heller.. brötar å böjer sej ner.. kanske blir åksjuk där inne =) haha.
Men nu ska vi iaf gå å lägga oss på soffan å bara ta de lugnt resten av kvällen ! Skönt :)


Hoppas ni där ute oxå har en mysig fredags kväll !! =)

KRAM

Underbara fredag!

Åh va de va härligt att vakna upp till inga måsten idag.. bara ligga å dra sej :P
Just nu ligger jag och läser lite bloggar och kollar runt på nätet :) Vet faktiskt inte vad jag ska göra av resten av dagn.. inte speciellt mycket tror jag =)
Ska väl försöka ta tag i disken å lite annat här snart bara.. roligare än så blir de inte ;)

Ikväll blir de iaf tv.. Idol fredag ju :D woho !

Just nu vill ja bara ha in lite nya pengar för ja har så mycket idéer å trix för lägenheten som tyvärr måste vänta då man inte kan köpa allt på en gång hehe =) ,, men hoppas ju på att ha hunnit fixa allt innan jul :)

Nej nu kurrar magen lite iaf.. så lite mat kanske  :)


KRAM

Fröken ur har gått å lagt sej?!

De va hemskt va klockan segar sej fram ikväll då.. dock brukar de börja rulla på lite fortare efter 10.. så de va ju synd att kl bara va halv 10 än så länge då.. suck.. =S
Tar mej iaf en pause och sitter här å trycker i mej mariekex!  hoho !!

Jag känner mej seg och trött å vill hellre va hemma i soffan just nu :) Men jag är inte sådär Hjälp va trött jag är jag somnar snart.. nej nej sova de kan ja inte göra än på ett par timmar.. men seg lixom... så de e ju jädrans tur att helgen börjar om 2 1/2 timma då ;D  Efterlängtat !!

Idag fick jag ett samtal ifrån min arbetsledare på manpower.. Jag ska äntligen få ett truckkort.. coolt ! ;)
Så ska va på en kurs mån, tis å halva ons ! :)  Hoppas verkligen de där går bra.. hur bra vore det inte att ha ett sådant..  verkar va lättare att få jobb när man har det oxå.. och va ju hemskt bra att vi fick de nu då eftersom det kostar en hel del att ta de privat ! ;) hoho.. Tummen upp för de!!

Nej nu ska ja väl jobba vidare här å hoppas på att fröken ur tänkte vakna snart så klockan kan börja ticka igång !;p

KRAM !

Då va de natt...

Har precis krupit ner i sängen å de blir väl ganksa så snart till att sova :)  Måste bara lugna mej själv och den lilla grodan i magen :)  Vi har haft natt besök av madde , då blir man upp i varv så mycket som vi tjötar !! haha.
Hon skulle bara komma förbi på ett snabb besök för att få ut å köra lite bil då hon fick tillbaka sitt körkort idag.. lycka för henne ;) hehe.. .men ja kl tickar alltid sådär fort när vi väl sätter igång att tjöta :P så hon åkte inte hem förrän nu!
Så ja de slutar nog i en lång sovmorgon imorgon eller en trött kväll på jobbet :) Men vad gör de, är ju sista för denna veckan, sen väntar underbara helg !! :D 
Då blir de party party på lördan..  jag å magen ska på inflyttningsfest hos Madde då hehe.. får väl se hur länge vi orkar :)

Annars inga direka planer för helgen..  ska försöka få lite krafter till att få iväg lite skräp här hemma, har lyckats samla på mej massa kassar me kartonger å tidningar.. ibland funderar jag på att sätta upp "ingen reklam" skylt, men sen i slutändan ändrar jag mej ändå, för ibland kan de faktiskt vara kul att få :p  Så de får väl fortsätta me dessa påsar me tidningar.. har dock gått aldeles för länge nu så nu är de lite mycket.. sen finns de lite annan skit oxå, en påse me skor å en kartong me kläder som ska bort oxå....

Sen vill ja rensa lite här hemma, få ordning i stora garderoben å skulle även behöva rensa ur å göra ordning i skåpen i köken.. så ja blir ja för rastlös så finns de ju alltid saker å göra här hemma i helgen..
Lite jobbigt att de fallit nån slags trötthet över mej nu bara.. å kan ju inte skylla på järnbrist som ja först trodde de va, för de hade jag ju ingen...  dock tror jag de har med jobbet å göra, det är faktiskt lite jobbigare att jobba nu.. kvällveckorna för att de är längre pass, då jobbar vi 9 timmar.. å dagspassen för ja har svårt att sova på nätterna så då e ja ju trött på dagarna.. mhmm.. men ja får väl stå ut i 2 1/2 mån till ;) hihi..

Nej nu ska ja kolla igenom lite saker på nätet bara sen stänger vi ner för denna dagen ! :)

KRAM


Vill ha!!! :)

Läste precis i min vän Lollos blogg, och hon hade lagt upp ett inlägg om onepiece. Ohh va jag vill ha en sån, vart inne flera gånger på deras hemsida och kollat på som.. så mysiga ju :)
Ångrar starkt att jag inte köpte en när jag bodde i Norge då dom är väldigt popis där. Då de fanns såna som va i "fejk" märke i vanliga klädbutiker till ett billigare pris än på hemsidan. Men nej ja fick aldrig med mej nångon hem=/ Får se om ekonomin tillåter en onepiece till mej själv i julklapp ifall inte alla pengar går till Mini, julklappar å julmat hehe :)
Men vem tycker inte dessa dressar är mysiga ?! :) Perfekt att mysa ner sej i soffan med när de är kallt ute :)
Någon som vet ifall någon butik i Sverige har börjat sälja dessa än? =)





Hej hej !

Min dag börjar närma sej sitt slut och idag är kroppen trööött!! sitter och har ont i magen just nu.. ajaj!! Va nog bara för ja skulle göra onödiga saker innan jag tog mej hem..
A de e ju så kallt nu när man ska åka hem så man måste skrapa rutorna vilken är jävligt jobbigt !! Jag har två isskrapor i min bil, den enda låg i dörren och den andra visste ja inte riktigt vad jag hade lagt, men jag ville självklart ha den andra bara för de... Så ja den låg på de jobbigaste stället just nu.. på golvet i baksättet, kankse inte låter så jobbigt att plocka upp den därifrån.. ne men de va bara de att ja hade fällt alla säten å grejer och inte tagit upp dom sedan vi hämta barnvagnen.. ååhh!! Så skulle ju självklart in å böka runt där.. a ja frös iaf inte sen när ja skrapa rutorna!! Sen gasa som tusan för att hinna till macken som ligger på vägen hem som stänger 12.. jag han som tur va.. skulle ha mjölk.. något ja inte klarar mej utan hemma.. måste ja mjölk !! :P Ja har alltid var en som dricker mycket mjölk, vet inte hur många gånger min kära mor har skojat me att hon ska skaffa en ko till mej :)

Men ja de blev väl antagligen lite stressigt för magen, så nu gör de ont!!!
Har oxå ont i tungan då ja brände mej som tusan på maten precis.. så går de när man vrål hungrig! mhmm.. så nu sitter ja å tittar på maten här jämte på att den inte ska vara lika varm... De blir vita bönor med ägg.. mums ! ;)

Sen ska ja lägga mej ner å kollar på Desperate Housewives avsnitt 3 ;) Ligger ju ett avsnitt förre svenska tven nu hoho! Så ja missa då inget på tv bara för ja jobba kväll ;)

Nej nu får den där jävla maten ha blivit lite kallare !
God natt !!
KRAM

Välkommen V.26

Vecka 26

Barnet:

Hjärnan förändras

Fram tills nu har hjärnan haft en slät yta. Nu bildar hjärnan de karakteristiska fårorna och vecken på ytan för att göra plats för alla nervceller.

Barnet börjar reagera på ljus vid den här tiden. Om man lyser på magen håller barnet upp händerna framför ögonen.

Barnet sover nu i längre sammanhängande perioder. Ibland stämmer barnets sömnmönster överens med ditt.

Mamman:

Du delar allting med ditt barn

Livmodern når nu upp dit bröstkorgen börjar.
Ditt barn delar dina känslor. Om du är ledsen, trött eller stressad känner barnet av det. Han eller hon reagerar på de stresshormoner som bildas i din kropp. Om du blir rädd för något kommer barnet att reagera på adrenalinet i ditt blod. Men barnet reagerar också på när du känner dig glad, nöjd och älskad. Alla endorfiner flödar genom ditt blod och genom navelsträngen till ditt barn.

Nu har ditt barn tydliga sov- och vakenperioder. Känner du det? Du kanske ser ett mönster. Är barnet vaket samtidigt som du? Eller har du ett litet liv i magen som rumsterar omkring på natten?

 

Fakta från libero.se

 

Mina ord; Lite läskigt de där me att bebisen delar ens känslor.. nu vil man ju inte bli ledsen å sånt, då blir ju han där inne de oxå =S

Mitt barn är vaket både när jag är det och när jag vill sova ! mhm... haha.

Men det är samma denna gången, inte mycket som har förändrats och mår bra faktiskt :) Börjat få lite tröttare rygg bara, men de känner ja bara av efter ett arbetspass på 9 timmar och de kan man ju förstå. Har ju tyckt att min mage vart lite liten ett tag nu även om den ibland kan se ut som värsta bullen på kort ibland, men blev ju lite lugnande igår hos BM när hon sa att ja låg perfekt i kurvan, så får väl lyssna på dom orden !:)

 

 

 

Som ni ser så beror de ju helt på vinkel å hur man står.. översta bilden ser magen mindre ut än på andra bilden..

Vill verkligen ha en annan spegel oxå som ja kan ha i sovrummet.. för som ni kanske har märkt så hänger denna inne på väggen i vardagsrummet å ja står i soffan varje gång haha.. Lite halv jobbigt.. vart på väg å slå ihjäl mej flera gånger ;)

 

 

 

 


God dagens !

Då var de tisdag.. ja gillar tisdagar för de betyder ny bebis vecka ;) hihi.. men de gör ja ett eget inlägg om sedan!

Har nu hunnit med att äta och ta en lååång dusch =) Nu ska jag se om de finns något att ha på sej.. inte lika kul att ta på sej kläder längre.. fast i och för sej så kan ja fortfarande ha alla mina gammla kläder förutom byxor.. så ska väl inte klaga allt för mycket.. men de sitter lite tightare ju.. å tunikorna blir oftast något kortare ;) haha

Sen får jag väl bege mej mot ännu en arbets kväll.. puuh !  Men ska först förbi pressbyrån för fick ett sms om att mina böcker kommer idag som ja beställt.. fast dock står de att de kan hämtas efter 17;00.. men oftast brukar man ju kunna hämta ut de tidigare.. hoppas turen är på min sida idag.. annars får ja ju vänta ända tills imon =/

Ska försöka ta ett kort på magen nu oxå till vecko inlägget : )
Men tycker inte de e någon skillnad sen förra veckan :p men men...

Ha en fin tisdag !

KRAM

Killers

Filmen ja såg innan ja somna igår blev Killers. Och vad kan man säga? En ganska så kul action/komedi.
Och Ashton Kutcher är inget dåligt ögongodis enligt mej ! ;)






Filmen handlar om en oåtkomlig proffesionell lönnmördare som gett upp sin brottsliga karriär efter att ha gift sig med sin drömkvinna. Hans hustru har ingen kännedom om hans förflutna, tills de upptäcker att någon är ute efter honom, och att deras närmaste vänner och grannar kan vara de inhyrda lönnmördarna.


Den va faktiskt roligare än vad denna förklaringen kan uppfattas som : ) Men tror dom flesta har sett reklam för denna filmen då  den reklamen gick flera gånger på tv ! =)

Ord till min mor .

Min mamma, det vackraste

Min mamma är det vackraste jag vet.
Min önskan är att jag får ett lika stort hjärta för mitt egna barn
som min mamma har för sina barn.
Min mamma har bevisat för mej ett flertal gånger
att hon är den starkaste personen jag vet.
Min mamma är någon jag är stolt över.
Min mamma är någon som finns med mej hela tiden,
för vart hon än är så har hon ett eget rum i mitt hjärta.
Min mamma är någon jag litar på.
Min mamma är min bästa vän.
Min mamma är en person som får mig att förstå
innebörden med orden, Jag älskar dej.
Min mamma är min förebild, någon jag ser upp till.
Min mamma är ingen vanlig mamma, hon är Min mamma.
Min mamma, det vackraste jag vet.

Ord från mitt hjärta till dej.
<3



Och så va veckan igång.. och 2;a BM besöket avklarat :D

Sådär då har vi klarat av denna fartfyllda måndag !  Dagen börja med att snooza kl ett bra tag för att sen ta sej upp och göra iordning sej för att ta mej till mitt BM bösök som jag har sett framemot :D
Väl där så va hon självklart försenad 15 min pga att de va personal som va sjuk.. suck, så tråkigt att sitta i väntrum å bara vänta å inte veta när man får komma in trotts att man har en bestämd tid.. hade ju inte vart lika poppis om de va ja som va 15 min sen.. men de glömdes av ganksa så fort när ja väl fått komma in då ja har en så trevlig barnmorska :)
Börja me att prata lite om hur ja mådde åså . . vilket är kanon bra just nu :)Sen mätta magen som va exakt på strecket sa hon vilket då va 23.. sen äntligen fick ja lyssna på mitt lilla bustroll hihi.. å helt fantastiskt hur detta lilla hjärta kan slå så fort, låg på 150 idag å var självklart vaken när vi lyssna hehe! Så de va oxå bra!
Sen dax för den jobbiga biten..dessa nålar för blodprov... herre min gud, har ju sån nålskräck .. Så ja där satt ja stel som en pinne å likblek i hela ansiktet å bet mej själv alldeles för hårt i handen.. min barnmorksa försökte prata om allt möjligt medans hon höll på för att få mina tankar på annat haha! Men usch å blä va ja hatar nålar!!!
Och ingen järnbrist hade jag än heller.. puuh.. dock rekomendera hon mej att köpa järntabeltter iaf för att ta nån gång ibland men inte varje dag, för de värdet kommer nog inte hålla i sej hela tiden sa hon.. men ja e nöjd så länge ja slipper ta dom varje dag så ja hört att magen kan börja krångla av dom... Mhm undra vart ja får mitt järn ifrån? haha... Finns de järn i godis ? ;) hahaha
Sen prata vi även om lite föräldra grupper.. får se vilka jag kan gå på me tanke på jobbet.. men vore ju kul att komma iväg på någon iaf.. hade gärna velat gå på den som handlar om förlossningen och den som har med amningen å göra ! :) Ska kolla tider å schema sen :)
Sen till en annan grej som ja tyckte skulle bli spännande, att ställa sej på vågen.. haha.. När tusan tycker man de är kul att ställa sej på en våg när man är tjockis ?;) Jag tyckte de idag iaf...  Å vilken överraskning de blev.. endast 3+ på 25 veckor ! Ja trodde faktiskt att de skulle vara ett par kilo till me tanke på vad jag äter.. massa onyttigheter och tänker inte alls på vad de e ja stoppar i mej + att de kan vara väldigt konstiga timmar på dygnet..  Som nu så sitter ja å trycker i mej pannkakor me massa sirap på med ett stort glas oboy.. hur nyttigt lixom? haha... Hade jag inte vart gravid så hade ja fan gått upp 20 kilo nu.. den lelle där inne måste suga i sej allt onyttigt ja stoppar mej antagligen  ;) hahaha.
Får väl se hur länge denna turen håller i sej.. snart säger de säkert pang så får ja lägga till en nolla på trean.. hoppas inte *peppar peppar*
Men ja ungefär så såg väl mitt BM besök ut idag ! Kul upplevelse måste jag säga ! :) Nästa besök blir om ca en månad :) Kul att de inte är lika långt emellan nu :P
Nu längtar jag ist till nästa måndag då de e dax för 3D UL :P

Efter BM blev det en god lunch me min far.. blev självklart thai mat .. så himmla gott.. så där blev magen mätt och belåten :)
Därefter gick jag till försäkringskassan ihop om att få lite frågetecken avklarade..  Och de ja funderar över är att så många arbetslösa människor som de finns just nu, kan inte folk utbilda sej till att jobba på FK då för där behöver dom fan personal!!! Jävlar vilket tid de alltid tar där.. 1 1/2 timma satt ja i kö för ett ärende som tog ca 5 min!!! Och inte fan kände jag mej smartare när jag gick därifrån heller.. men ja gilla inte va hon prata om iaf.. får se hur allt detta löser sej... puuuh säger ja bara!!
Sen åkte jag till jobbet och ja de e där jag har tillbringat min kväll fram till 12 ! =)

Nej nu ska ja äta upp här å sen göra iordning mej för natten.. sen kryper ja ner i sängen å sätter på en film å hoppas kunna sova sen ! :) Imon blir de skönt sovmorgon! <3

KRAM!


Är med och tävlar om presentkort :)



Jag tävlar hos tiobarnsmamma om en presentkort på 250kr från Hej Baby.



Written in the stars

Nu tänkte jag gå upp å borsta tänderna och släcka ner i lägenheten.. sen blir de nog att krypa ner i sängen :)
Sätter säkert på en film.. känner att ja inte kan somna än.. konstigt.. mhm.. egentligen borde ja ju va skit trött nu.. men nej! Eller så känner ja bara inte av de.. kroppen känner sej trött iaf, de känner jag när jag rör på mej !

Blir ju inte heller lika lång sovmorgon som ja brukar ha när ja börjar sent.. ska ju till BM imon å lyssna på lilla hjärat :D <3
Ska vara där halv 12, så inte så jätte tidigt som tur är. Sen efter de blir det en lunch me far min. Blir säkert thai mat som vi brukar äta.. så jävla gott!!!
Sen om ja har tid kvar så blir de att springa in till försäkringskassan å prata lite med dom. Å sen blr de jobb 15;00 - 00:00 ! Puuh !!  Så e ja inte trött nu så lär ja tusane mej va de imon !


Ja å magen ligger å diggar en ny låt som vi hitta för en stund sen oxå hehe.. Gillar refrängen mest :)

Tinie Tempah – Written In The Stars (Feat. Eric Turner) (Non-UK Clean Radio Version)

God natt !
KRAM!

Amerikanska pannkakor

Detta var receptet jag använde mej iaf. Hade dock i lite mer mjölk då ja tyckte de blev mer som degg än smet annars :)

 

Det här receptet är nog mer typsikt amerikanskt. Pannkakorna skall vara ännu mindre, och ännu tjockare, en centimeter tjocka är inget ovanligt. Smeten blir mycket fastare än i receptet ovan. Och helst skall de naturligvis serveras med lönnsirap.

Du behöver:

  • knappt 5 dl vetemjöl (nästan dubbelt så mycket som i receptet ovan!)
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 msk socker
  • drygt 2 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 50 g smör

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna.

Blanda torrprodukterna. Poängen med detta är att bakpulvret och saltet skall spridas jämt i den färdiga smeten. Amerikanarna siktar alltid mjölet, men det går bra även utan siktning, jag tror ingen märker skillnaden på slutresultatet.

Blanda mjölk, ägg och smör i en stor skål och tillsätt torrblandningen. Vispa smeten. Den är mycket tjockare än vanlig svensk pannkakssmet. Bli inte ledsen om det klumpar lite. Försök vispa ut klumparna så gott du kan -  det går bra ändå.

Stek flera små pannkakor åt gången, en stor panna kan få plats med 3-4 stycken åt gången. En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka. Ha inte för mycket värme, tjocka pannkakor behöver bli lite bakade i pannan. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.

Håll färdiga pannkakor varma i ugnen, men inte för varmt! Max runt 75 grader.

Servera med lönnsirap, smör, eller vad du tycker passar bra.

 

 

 

 





Riktigt gott vare iaf;)

Pannkaka!

Ja som ja sa i förra inlägget så har ja legat här och kollat på film bara ! Men har faktiskt gjort lite nytt oxå, håller på att tvätta samtidigt så ska strax ner å byta maskin igen tänkte jag :) !  Turen med att bo i ett litet privat hus, vi är 3 lägenheter som delar på en tvättstuga.. har ju inte hänt många gånger som den är upptagen när man vill tvätta hehe! Det är inte ofta jag bokar tid utan, utan de brukar oftast vara ledigt när jag vill tvätta.. å inga såna där dumma regler som många lägenheter har att söndagar ska vara tvättfri! Här tvättar vi när vi vill.. ja kankse inte så uppskattat om man går ner å tvättar mitt i natten.. ;)

Sen har ja ett grymt sug efter pannkakor just nu.. ovanligt? haha .. nej inte så.. skulle kunna leva på pannkakor tror jag.. .funderar på att göra amerikanska idag.. dom däre lite tjockare ! :) E ju bara å slänga i lite bakpulver i smeten så sväller dom lite :P
Har ju även vanilj glass kvar i frysen oxå.. hur gott? Jätte gott !! :D
Och sen blir de nog halva smeten me banan i . . något som Helena har lärt mej.. bananpannkakor.. underbart gott!  Om du inte testat.. gör de !!  Vanlig smet å mosa i banan.. kanon!
Ät de å kolla på filmen ja tipsa om.. perfekt söndag ;)


Nu ner mot tvättstugan först iaf!


KRAM

Film tips!

Lägger in en liten ny kategori då jag kollar ganksa så mycket film å serier emellan åt.. kan ju kanske va kul å tipsa lite när man ser något bra ! :)

Har precis legat här och kollat på en ny ganska så mysig film :)
Handla om graviditet, så ja jag kan ju inte annat än att tycka att den var mysig ;) haha.  Å tänk om man kunde få vara lika snygg som Jennifer Lopez genom en graviditet.. men ja jag vet att det bara är film ;)

Men iaf något jag rekomenderar att se, de kom både skratt och några tårar ! :)

The backup plan


Vecko slut..

Så va den där söndagen där igen.. sjukt fort veckorna går nu förtiden.. hinner man med något överhuve taget frågar jag mej själv? Ibland känns de inte som de hehe.

Har vart en lugn och skön helg iaf.. det behövdes !! :) Och det fortsätter även idag.. bara lugnt.. ska plocka lite här hemma å sen blir de nog film eller tv bara ! :)

Kunde ju inte somna i natt bara för jag vila så mycket på dagen hehe..  
Så jag min galna människa tog bilen vid 5 tiden på morgonen till min vän Mikael som ringde.. å ja jag va ju ändå vaken å kunde inte sova.. so why not ? haha..
Så egentligen borde ja va tröttare än vad jag är tycker jag.. sov där några timmar men va ändå hemma nu vid lunch.. men jag känner mej inte så trött faktiskt ! :)  De kommer nog ;)
Men även om jag inte är trött så är jag ganska så seg.. orkade ju inte göra frukost.. doppa några grönsaker i dipp å sen hörde ja att idol reprisen va igång.. la mej i soffan å där stog de ju lite gotte på bordet..
Så ja min frukost blev lite nötter, några vindruvor å några ballerina kladdkaka !! haha.. fy på mej!!
Får bli bättre mat lite senare ;P
Nu ska jag göra något så tråkigt som att ta tag i disken som finns i köket.. blä! Inget jag känner för men som måste göras.. i och för sej, när tusan känner man för att diska?! haha. Jag önskar mej en diskmaskin!! ;P

Men vi hörs väl lite senare antar jag !; )
Ha en bra söndag!

KRAM !

mmm!!


Har precis tryckt i mej lite glass me kola sås å persikor.. en liten ballerina kladdkaka fick följa med oxå.. så goda ;p
Har fortfarande bara legat här å kollat lite serier åså, ska väl fortsätta med de tills ja somnar. Har haft en huvudvärk som följt med hela kvällen nu.. usch.. tog en alvedon innan men den hjälper inte. Tror de kan va för jag inte har gjort något idag, över trött i huvet helt enkelt.  Men jobbigt när det inte försvinner.
Ska nog gå upp å borsta tänderna åså nu iaf så har man de gjort så är de bara att somna sen :)




Tänk va konstigt..

ja tänk va konstigt att man kan bli så trött av att inte göra nånting hehe..
Har vart en riktig segis dag som sagt och kvällen har gått i samma spår.. ;) Åkte bort till city och handla lite, och i brist på fantasi så fick de bli lite allt möjligt.. plockis  =) .. Blev ju så sugen när ja såg i Jessicas blogg ;) haha.
Å ja de blev massa mat över här oxå, så de kan man allt smaska på imon me ;) Så gott ju!


Kollade på dansfeber för första gången under maten... lite små kul faktiskt.. har bara sett reklam för de innan. Sen började filme PS. I love you...såg dock inte så mycket av den då jag sett den mhm ja minst 5-10 gånger nu..har den på dvd, och det är ju en av favoriterna.. men gick till datorn ist för att kolla ikväll;) 

Nu har jag legat här en stund och äntligen har den lille lugnat sej i magen efter maten.. har flängt runt som en ja vet inte vad... 
Funderar på att ta mej upp snart igen å göra lite glas me kola sås å perisko halvor ;P. .  suget de finns där ! Ska bara hitta orken oxå ! ;) 


Men även om det inte har hänt speciellt mycket så har de vart en lugn och mysig lördag! 


KRAM !
 

Inte göra något alls dag !

Det kan man verkligen kalla min dag haha!!! Näsan så jag skäms lite.. men gud så behövligt denna vilo dag varit då ja vart extremt trött... men som sagt, ja sitter fortfarande i pyjamas haha.. !!!
Bara legat å kollat på olika serier å sovit emellan åt  ;)  Så nu i efterhand så skäms ja lite då de faktiskt har vart fint höst väder där ute... men kände att både jag och den lille där inne bara behövde varva ner idag !

Nu sitter jag och funderar på vad som ska ätas här under kvällen? Ingen aning.. gaaah!
Måste säkert ta mej bort till affren oxå... jobbigt... men kan nog behöva få lite luft ;)
Vet inte alls vad jag är sugen på ..  antingen är jag sugen på för många olika saker eller så är jag inte sugen på något...

Tänket iaf få på mej lite kläder nu iaf.. de är ju ett steg i rätt riktning iaf ;)

Hoppas ni har en mer händelserik lördag än vad jag har hehe!

KRAM!

Ändrade planer.

Fick idag ett samtal ifrån kliniken vi ska besöka i gbg för att titta på lillen... skulle ju vart där 3 november. Men då a visst barnmorkan tvungen att åka iväg helt plötsligt.. typiskt oxå.. Ville inte ha någon tid efter den veckan då ja kände att de blir kanske för sent då jag är i vecka 29 redan då...
Undra om hon blev trött på mej i telefonen då ja satt på deras hemsida å kolla deras tider samtidigt som hon prata på och ja babbla om mina jobb tider å grejer haha !
har ju sagt att ja gärna inte tar ledigt från jobbet för att gå och göra sånt här utan försöker ta allt sån antingen förre eller efter jobbet..

Men sen känner ja inte för att sätta mej att åka till gbg på förmiddagen när ja börjar jobba kl 3, känns så stressigt. Å sen så jobbar ju S nätter och slutar inte förräns 7 på morgonen. Stackaren va inte så sugen på att köra ner så tidigt då heller då han behöver sova..

Men till slut så fick ja nog till en halv bra tid iaf... bokade om till 18 oktober ist kl 4.. så kanske får gå typ 1/2 timme tidigare från jobbet den måndagen. men tror inte det ska vara några problem :)
Så nu är de bara två veckor kvar till vi får veta om det är en lite pojke eller flicka.. å dessutom får se lillen i 3D :D !! Ska bli spännande... hoppas på bra och fina bilder då de kostar endel att göra !

KRAM !

Segis...

Har landat i sängen framför datorn en sväng nu..  har haft lite halvt fredags mys idag bara..

Efter jobbet åkte jag hem å käka lite å byte kläder och begav mej ganska så strax därefter till knalleland för att möta upp Nathalie en sväng... Gick runt å kolla å "åh;ade" gulligt vid alla beibs kläder haha ! Sen tog vi en snabbis fika oxå :)
Fick med mej en jätte söt kanin hem som ska stå på en hylla, är lite mer en mjuk prydanskanin som väger lite mer.. söt va den iaf.. får visa den imon =)
Hitta en parfym som jag faktiskt tyckte luka gott oxå som jag köpte, använder dock inte parfym nu, lite jobbigt me starka dofter, men denna lukta gott å va bra pris på så den fick följa me hem iaf.. å köpte även årets rosa bandet band. Så nu de gjort ! =) de tycker jag alla ska köpa.. 25 kroner är inte mycket att ge för att hjälpa människor som har fått bröstcancer...

Sen va jag bara hemma å vände me mina saker och hämta bilen så åkte jag upp till min vän Peter då ja fortfarande inte hade hunnit vara i hans nya lägenhet.. å de va väldigt fint han hade fått de.. jätte fina fondvägga hade han som ja blev lte avis på ;P
Och som alltid så får man god mat när man är hos Peter ;) hihi.. och så började vi kolla på Idol... men sen skulle han iväg en sväng å sen när ja kom hem så orkade jag inte fortsätta kolla.. fick inte in den där mysiga fredags idol känslan idag ... då blir de bara långtråkigt att sitta framför tven tycker jag...

vet inte riktitgt vad jag ska göra nu.. känner inte riktigt för att sova än . även om ja börjar bli lite trött så orkar ja nog va uppe ett tag till ;P
Lillen har dock inget mys i magen utan party prisse som vanligt.. hållt på där inne ett bra tag nu å ja fick för en stund sen ganksa så ont i magen.. vet inte om han lyckades träffa nån nerv eller nåt kanske.. men känns mer som magknip.. jobbigt när man får de.. klappat lite på magen, men de funkar inte hehe..

Ska iaf gå och ta något å dricka nu då ja har en jäkla halsbränna =/


KRAM!!

.....

tick tack tick tack... hoppas timmarna går fort nu så helgen kan börja ! :) Ja vill hem å vila ! haha.


Bebis namn!?

Något man funderar väldigt mycket på tycker jag iaf är bebis namn, vad ska den lille heta?
Det är ju inte direkt bara att välja något, det är ju ändå en människa som ska heta det för resten av sitt liv!
Sen gäller det ju att båda tycker om det, både S och jag, en av dom svåraste bitarna tycker jag haha!
Det finns ju så många namn som man förknippar med andra personer, och det är ju inge vidare kul. Namnet ska ju vara speciellt för just denna lilla person.

För flera år sedan så trodde jag att jag hade mina bebis namn klara.. men icke då, dom passade inte alls lika bra i dagens läge tycker jag..

Men har lagt namn funderat lite halvt som halvt på hyllan just nu, i  nov får vi ju reda på om det är en tjej eller kille.. då kan man ju iaf stryka en av namn listorna och de kanske blir något enklare ! :)
För ja, mina namn listor har jag redan, har nog ca 10 namn på varje lista så i någon av dom listorna så finns nog Minis namn  :)
Tyvärr kommer jag vara så tråkig att jag kommer inte dela med mej av min namn lista förräns bebis har kommit ut eller förräns vi har bestämt namnet på den lille :)
Jag vill inte ha några såna där tankar som "De namnet har dom ju inte kommit på själva"  "Typiskt de där var ju vårat namn"  Eller att någon sitter och har jätte svårt att komma på namn och helt plötsligt tar de namnet jag tänkte döpa mitt barn till.. tycker sånt är så tråkigt... namn är något jag tycker man själv måste tänkte ut, annars blir det ju inte speciellt : )
Hoppas ni förstår och inte tar detta på fel sätt :)

Nej fy nu måste jag springa till toan känns de som.. någon som sparkar på min stackars blåsa just nu och gudars va ont det gör!!!!
Oftast brukar han vända på sej när ja ställer mej upp å vaggar iväg en stund.. haha... men alltid varenda kväll så är de en stund som han måste använda blåsan som någon slags boxningssäck tills han tycker det är roligare och sparka någon annanstans en stund ;) 


 

Frida me klorna !

Va precis med om grej som fick mej att bygga upp en väldigt rolig bild i huvet.. eller den kanske inte är så rolig utan mer skrämande? haha..

Men iaf, va på toa precis och klippte mina tånaglar, när ja äntligen va klar kändes de som ja precis hade gjort de jobbigaste gympapasset på år å dar.. herregud va jobbigt å stå nerböjd å greja sådär..
Och då kom ja på att hur fan ska de gå sen när jag är ännu större och verkligen inte kommer åt tårna längre? :O Jag har ju en otrolig fotfobi så skulle ju aldrig låta någon annan ta i mina fötter, och absolut inte klippa mina naglar.. nej blä va äckligt!!!  Och då kanske de slutar med att ja ligger där på BB med klor på fötterna och råkar riva ut ögat på läkarn eller nåt..  uch vilken tanke !! haha
Som sagt det är inte lätt alla gånger och svåarare ska de bli :p Vilka vardagliga saker som verkligen blir världens utmaning för en !

Halv åtta hos mej va bra. Tyvärr vann inte mina bögar som jag hoppades på, men dom kom ju tvåa iaf ! :)
Sen hade ja planerat att titta på Robinson.. ja kom nog 10 min in i programet, sen tyckte jag inte alls de va kul längre..  Kändes som de va roligare när man va mindre och kollade med familjen? Eller så var jag bara för okoncentrerad för att kolla på de..
Va flera år sedan ja kolla på de, därför ja tyckte de skulle bli kul å se de igen.. men njee de va inge vidare..
Men imon blir de bra tv hoppas jag.. Idol fredag :D !!
Så himmla skönt de ska bli med helg.. ska bara mysa hela helgen nu när ja vart så trött denna veckan.
Inga måsten å inga planer.. gud så skönt!!!  Man måste få ha såna helger ibland oxå :P

Såg preics en tråkig nyhet på fb.. en fin vän miste sin lilla bebis i magen inatt.. 14 veckor gammal, så ändå ganska så långt.. dom säger ju att efter 12 veckor är chansen inte så stor..  usch så hemskt.. tycker så synd om henne =/ . . Känner verkligen hur de svider till i hjärtat på en..  tror de tar mer på en oxå när man själv är gravid och får tanken att de kunde vart jag..
Tänker på dej min fina norska jenta <3

Jag känner mej inte tillräkligt trött för att sova än.. men vet inte vad jag ska hitta på.. mhm.. får väl kolla runt lite på nätet som vanligt haha.. alltid hittar man något man fasnar i :P
Någon som vet nån rolig sida med roliga bebis saker till bra priser ?! :P

KRAM!

God kväll!

Slog mej ner här en stund för att kolla lite bara, svara på lite kommentarer åså.. men guud va segt de går.. verkar vara något fel på blogg.se nu, iaf för mej.. då jag nästan hela tiden får upp "webbsidan kan inte visas".. suck.. Verkar som fler haft krångel under andra dagar i veckan oxå.. tråkigt !
Så ursäkta om de kommer dubbla kommentarer, men de e för ja trycker bakåt å provar igen haha ;)

Hade min vän Cilla på ett litet fika besök här innan.. prata lite, kolla lite tv å käka kakor :P hehe
Fick en jätte söt tavla av henne oxå som hon hade köpt när hon va iväg i helgen :)  Får ta kort på den sen å visa..
Så himmla söta mina vänner är som till och med tänker på mej och Mini när dom är iväg på sina semestrar å roadtripar.. de värmer så i hjärtat ! :)  Älskar er alla!!!
Detta lilla pyre där inne har bara fått mej å komma mina vänner närmare.. så kul är de !! :)
Jag hoppas tiden går lika fort som den gör nu så lillen tittar ut snart till oss :D Om 9 dagar är de bara 100 dagar kvar.. wow !! :p

Nu sitter jag å väntar på att mitt nagellack ska torka helt iaf å sen ska ja hoppa in i duschen fort innan halv åtta hos mej börjar ! :) Idag är det det paret som jag har väntat på hela veckans tur att ha middag.. dom två bögarna.. så jävla sköna verkar dom.. haha.. :D Skrattar å skojar me varandra hela tiden.. man ser verkligen hur lyckliga dom är :) De syns alltid så tydligt på bögar tycker jag..  oh ja älskar dom :P haha
Gud ja hatar att vänta på nagellack.. när man tror att det är torrt så är de bara ytan typ som är de så blir de förstört sen.. så väntar nog en liten stund till :)

Men säger säkert god natt sen igen innan jag går å lägger mej ! ;)
Hoppas alla har haft en fin dag !

KRAM!


Skivan från gravid tidningen..

Föresten så han jag lyssna lite smått på skivan idag som jag fick med i tidningen jag köpte igår..
Verkar vara som alla andra såna där avslappnings grejer som man kan lyssna på.. en röst som pratar lugnt med en och berättar att du ska andas lugnt och slappna av i hela kroppen...

Dock han jag ju inte lyssna så mycket utan spola mest runt på skivan så tror inte ens ja tryckte igenom alla kapitel..  måste finna lite ro till att kunna lyssna på de och inte vara så trött som ja va innan för då har ja somnat innan första kapitlet ens har kommit till hälften haha ! :)

Men man blir säkert avslappnad och lugn av att lyssna på den..  vem skulle inte bli de när någon pratar väldigt lugnt å tungt med svag musik i bakgrunden ? haha..
Hoppas bara de e lite mer gravidrelaterad lugn än alla vanliga såna där saker man kan lyssna på.. han ju som sagt inte lyssna speciellt noga..
Kanske hinner hitta lite ro till de i helgen ?! :)


KRAM !

God natt !

Nu tänkte jag strax ta och krypa ner och sova.. ska nog sätta på kvällens avsnitt av halv åtta hos mej först bara.. jaa jag somna ifrån de haha!
Men min vilo pause va otrolig behövlig kände jag .. somna nog runt 7 tiden å tog mej sen upp till soffan vid 9 tiden för att kolla på grays antatomy som äntligen började nu igen :D Såg inte de förräns idag så de blev en glad överaskning för serie freaket som man är! ;) Lite kul att de på tv oxå, är ju som sagt gärna annars en fuskare och kollar gärna i förväg !;)

Fick en förfrågan oxå om vart ja hittat min desig jag har nu... och jag klicka runt på lite olika sidor som jag fick ifrån denna länk http://www.designadinblogg.se/ladda-ner-fardiga-designer-till-din-blogg/ 
Där finns de flera olika sidor som erbjuder gratis designer så de e bara å kolla runt där om man hittar något =)

Funderar på att försöka ta tag i min sega dator i helgen oxå, lägga över alla saker jag vill spara på nån av min hårddiskar och sen få datorn omformaterad, den kan nog behöva det !
Jag saknar min bärbara dator något fruktansvärt !!! blää.. Tråkigt när folk inte kan lära sej vad som är mitt å deras.. tråkigt när man blir av med saker, speciellt dyra saker.. jag är expert på det!

Två jobb dagar kvar iaf sen helg.. jag längtar !!! Dock inga planer mer än att jag ska ta de suuuper lugnt då ja vart så trött hela veckan..
Önskar man hade lika mycket enerig som den lille verkar ha där inne :)  är fullt ös där inne just nu.. snart kommer han nog ut ur naveln.. känns som de iaf ;)

KRAM !

Hej hej !

Ligger just nu halv död i sängen... känner mej sjukt trött, men har lyckats hålla mej vaken.. känner dock för att vila en stund iaf.. men e rädd att somna sådär hårt att ja inte orkat gå upp mer sen, å de har ja ju ingen lust med..
Måste ju se halv åtta hos mej sen hehe =) Å e ju två timmar kvar till de.. mhm..

Annars inte gjort så mycket efter jobbet.. kände inte för att göra något idag då ja kände mej trött å magen värkte lite.. dock lite bättre me de nu.. men känner mej ändå tung i hela kroppen.. Det är jobbigt att jobba när man är två i en kropp.. puuh !

Tog iaf hand om disken när ja kom hem.. duktiga mej !  Sen blev de lite mellan mål . så gjorde iordnig två ägg mackor å ett glas oboy.. mm gott :)

Har kollat runt lite på de där me blogg design, å de e ju en djungel av koder.. så tråkigt att ja ska ha tappat allt de där.. har ju till och med läst IT / media på gymnasiet.. känner mej helt trög haha!
Men jag fuska så länge och hitta en sida där de fanns gratis designer å ladda ner.. så får väl ha den här så länge tills huvet orkar sätta sej å pila me dom där koderna..
De ja inte riktigt fattar de e hur man gör den där headern me bilder åså.. måste man ha photoshop för att kunna göra de?

Nu vakna Mini i magen igen efter att ha tagit sej en vila på ca en timma .. knas bebis ! :)

Nu ska även mor försöka få en lite vilo pause då =)


KRAM!

Inte ens här än, men så bortskämd redan!

Blev ett inlägg nu senare en vad jag hade tänkt.. satte mej här vid datorn vid 8 och har inte hunnit skriva förräns nu.. eller hunnit å hunnit, har fasnat i massa andra grejer hehe.
Åt ungspannkaka för en hel familj innan tror jag.. haha.. men gudars så gott de var!! :D
Ugnspannaka med bacon i med lingon till.. mmmm !!
Sen låg jag och kolla på halv 8 hos mej.. lite kul att de är par middagar denna veckan.. :)




Men som ja lovade innan så tänkte ja visa lite vad som kom hem till mej å Mini idag..  vilken bortskämd liten unge.. å inte ens född än ;) Undra vem som får mest julklappar i år? Dom som är här eller den som gottar sej i magen ? haha

Dock en klänning till mej först som fick åka med oxå.. lite stor ännu men de ändrar sej nog fort ;) Mjuk å skön var den iaf ! :)



Två små bas byxor ...



Små bodysar som kan vara till byxorna :)



Söt dress.. älskar den.. va så himmla mjuk å gosig!!



En till söt liten dress :)




Följer trenden så en barbapapa grej fick följa med oxå.. Men så söt ju.. älskade själv barbapapa när jag var liten.. något som jag tyckte va jätte kul att se på film :)



Alla grejer ifrån HM ! :)


Nej nu ska ja krypa ner å sätta på avsnitt 2 av desperate då jag har fuskat lite här på datorn å ligger före tven !;)

KRAM!

Kurr kurr...

De e typ så min mage låter just nu.. så ska strax ställa mej och laga lite mat :)
Fråga om tips på fb häromdagen och då skrev en vän fläskpannkaka, och de fasna i mitt huvud så det är vad som ska lagas idag ! :p

Idag har jag vart piggare än igår iaf.. fick tyvärr inga skriv krafter mer sen igår då jag sov hela kvällen..
Somna på soffan och vakna vid 8 tiden.. låg kvar vid tven en stund men orka sen inte ligga där mer, så gick å borsta tänderna åså å tog mej sen till sängen.  Hade på datorn en liten stund, men gav även upp det ganska så fort så lampan var släckt redan vid 9 igen haha.. Kunde dock inte somna förrän vid 12-1 tiden, men orkade verkligen inte göra annat än att bara ligga där i mörkret, kändes som de va nån baskelusk som hade satt sej i kroppen oxå då den kändes tung å gjorde ont överallt.. så gick upp å tog alvedon å drack massa vatten, kändes som de blev lite bätter iaf då ja till slut lyckades somna !: )
Men vaknade iaf inte sjuk så de va ju skönt ! :)

Nej nu blir de mat och sen ska ja lägga mej å läsa lite i tidningen jag fick med mej hem när ja va å handla ;)
Blev några filidutter oxå, va så länge sen ja åt de hehe.
Undra om den där skivan man får med kan va något att ha? Någon annan som har köpt tidningen?



Fick även hem lite saker till Mini idag på posten.. men gör ett inlägg om det lite senare när magen är mätt åså =)


KRAM!

Välkommen vecka 25 !

Vecka 25

Barnet:

Barnets skelett hårdnar.

800 gram och 27 cm lång från huvud till stjärt. Barnet har fullt funktionsdug-liga händer och fingrarna har nagla. Dygnsrytmen är mer tydlig.
Barnet har perioder då det är vaket och det sover på mer bestämda tider. Skelettet fortsätter att hårdna.

Mamman:

Den tredje trimestern

En del kvinnor kanske har lättare att få kramper i vaderna? Kanske blir du ofta kissnödig? Nu beror det på att livmoderns tyngd och barnet trycker ner på urinblåsan. Gravida kvinnor får lättare urinvägsinfektion än när de inte väntar barn. Tillhör du dem som har haft återkommande urinvägsinfektio-ner bör du vara extra uppmärksam på eventuella symptom som sveda och trängningar när du kissar. Drick rikligt, gärna vatten med citron eller tranbär i, för att förebygga nya besvär. Runt vecka 25 går de festa gravida kvinnor till barnmorskan för en kontroll. Nu börjar mätningen av livmoderns tillväxt. Med ett måttband mäter barnmorskan måttet mellan blygdbenet, symfysen och livmoderns övre kant, fundus. Det så kallade SF-måttet ritas in på en kurva. Normalvärdet ligger ungefär på 23 cm plus eller minus några centimeter. Det spelar inte så stor roll hur just ditt mått är. Det viktiga är att måttet följer sin egen kurva utan några dramatiska av-vikelser uppåt eller nedåt.


Fakta från libero.se

Egna ord;
Mhm kan inte påstå att jag känner så jätte mycket skillnad sen förra veckan. Sover dock väldigt dåligt på nätterna, vaknar flera gånger om jag lyckas somna och hittar inte direkt någon bekväm ställning att sova i, å de kommer ju bara bli svårare =S . Halsbrännan är fortfarande kvar, men det är ju mest på natten, men har även lyckats komma endel på dagen. Men har min tabletter (smakar skit), samarin och har köpt hem kolsyrat vatten då ja fått tips om detta. Idag har jag dock haft lite ont i livmodern, typ där man brukar ha ont när man har mens värk. Kommit flera gånger under dagen, men ingen som gör jätte ont. Har fortfarande inte känt av några foglossninga, eller jag vet ju inte hur det ska kännas, men eftersom folk säger att de gör väldigt ont så tror jag inte jag har haft det iaf :)
Lillen där inne är iaf lika pigg som vanligt, sparkar och har sej flera gånger om dagen och nätterna. Och mer krafter får han. Ibland får jag ont i blåsan när han lyckas träffa den då han sparkar ganska så hårt nu. Så känner hur han vänder och vrider på sej där inne, jag inväntar på att det ska bli lite mindre plats för han å hoppas han blir lite lugnare :)  Eller så får han gärna leka av sej nu och vara en lugn bebis när han tittar ut ;) haha.


(För er som är nya läsare så kan jag meddela att jag vet inte om det är en han eller hon,  har bara blivit att jag kallat de för han bara för vi tror att det är en pojke, men 3 nov så vet vi om jag skriver rätt eller inte ;) )


Magen :)






ja men lite växer den nog ;)


Helt slut...

Vet inte riktigt vart jag hittar dom krafterna jag har just nu.. har vart något sjukt seg och trött idag på jobbet.. inte så konstigt då de blev som jag misstänkte, en sömnlös natt..  Kunde helt enkelt inte somna.. kl måste vart runt 4 tiden när ja somna, och va sådär skönt när kl ringde kl 6 på morgonen... usch.. råkade ju självklart somna ifrån den och vakna med ett ryk 06;52 ist.. tusan oxå, börjar om 10 min...  blev på med kläder åså fort.. frukost fick bli en banan på vägen å sen fick de  bli att köpa macka på jobbet ist !
Men oj va de har känts som denna dagen har krypit fram på jobbet..  va typ bara nu i slutet av dagen som ja blev lite piggare, är väl övertrött antar jag..

Vill så gärna försöka hålla mej vaken tills ikväll och inte somna nu på eftermiddagen.. men vet inte riktigt om ja klarar de.. känner att huvudvärken kommer smygandes nu bara för huvud å kropp är helt slut.
Kanske blir att lägga sej å vila en stund på soffan...
Ska ta något att äta först tänkte jag då magen kurrar rejällt just nu . .
Någon som sparkar för fullt där inne dessutom.. va tvungen att sätta mej ner flera gånger idag på jobbet för han höll på att flyga runt så jädrigt där inne så de nästan blev obehagligt, känner ju verkligen att det inte är en pytte sak där inne längre utan en ganksa stor klump me mycket krafter!
Jag hoppas att det lugnar ner sej lite snart när han får mindre utrymme att röra på sej, har hört att de ska göra de då..  men får inte bli för lugnt, då blir mamma orolig haha ;)

Idag kom även den söta snobben dressen hem som jag visa i ett inlägg förra veckan.. å ja den va lika gosig å söt som jag trodde :) Så ligger bland dom andra små kläderna nu... har än så länge knött ner allt i en byrå låda som var den enda som de fanns plats i..  ska senare i nov-dec köpa en egen byrå till mini när de kommer in lite mer pengar :)

Går och äter lite nu iaf.. får se om ja får lite skrivkrafter en gång till sen ikväll :)

KRAM !

Min pasta gratäng.

När jag ikväll åkte till affären för att handla så hade jag ingen aning om vad jag skulle göra för mat.. så fick klura ut något i affären.. och kom fram till att göra nån slags pastagratäng.  Då var frågan, vad ska de va i och vad ska den smaka ? :)
Men lyckades iaf få me mej lite saker hem och slänga ihop något snabbt, och ja, de blev lyckat, för gott vare !;)

Kokade pasta.
rev morötter.
Tog sen en form och slängde i morötter, frusen spenat, färdig strimlad skinka och kokt pasta. Rörde runt!
Hällde på matlagnings grädde och sen en cream fraiche med smak av vitlök och parmesan.
Blanda sen runt allt till en "gegga"  och ströde sen på riven ost !
In i ugnen..  Klart ! :)
Snabbt och enkelt och gott vare ! ;)




En liten utmaning från Catrin :)

4 TV program - Halv åtta hos mej, Idol, CSI, Ensam mamma söker.
4 saker jag gjort idag - Vart och handlat me madde, färgat håret, lagat mat, kollat film.
4 saker som jag längtar efter - Julen, 3D ultraljud, till Jan då mini tittar ut, min födelsedag.
4 saker på önskelistan - Fortsätta må bra under graviditeten, få ordning i lägenheten, att jag ska orka jobba året ut, att ja slipper halsbrännan i natt;)
4 saker som jag avskyr - Folk som pratar skit, min halsbränna, gå upp tidigt, va rastlös.
4 saker jag tycker om att göra - Umgås med vänner, se när mini rör på sej, äta;), shoppa :P
4 saker jag ätit idag - Rester från gårdagens tacos, flingor, banan, pastagratäng.


Då jag har endel läsare nu då utmanar jag alla som vill göra listan ! ;)


Söndag kväll...

Sådär då börjar ja få klart allt för denna dagen.. maten står i ugnen, de fick bli en pasta gratäng som ja slängde i skinka, spenat å rivna morötter, å sen cream frash med smak av vitlök och parmesan, me riven ost över.. får väl se hur detta smakar.. de luktar gott iaf ;P 
När ja hade slängt in den i ugnen så blev de direkt in i badrummet å nu sitter jag med hårfärg i huvet.. får väl se hur detta blir.. tog nån röd aktig färg denna gången.. galet !!  haha

När maten är klart och jag har tagit en dusch så blir det att krypa ner i sängen för klockan tickar på fort nu ser jag.. suck...  blir nog lite sömn i natt och en trött måndag på jobbet.. men men ..
Blir nog att ja sätter på förra veckans halv åtta hos mej som jag inte har sett än : )


En naken mage :p  Ännu inga bristningar, hoppas mors bra gener håller i sej ;p haha

V. 23+4



Även hela jag lyckas hamna på bild ibland å inte bara en mage ;)
(och där ser ni ju även den nya lilla kameran)




Min fina skatt <3



KRAM !

Mini påminer mor om barnvagnen !

Kom ju på att jag skulle göra ett inlägg om vagnen som fick följa med hem :) Mini har sparkar hela vägen ifrån affären och håller på ännu, så han påminer mej om att skriva om han å hans saker;) haha

Vagnen hitta jag av en ren slump när jag satt å små surfa lite på jobbet..  fasna för den då jag ville ha en svart vagn och det var ett kanon pris på den.


Här är då vårat nya vrål åk ;) Tycker dock inte bilderna ger full rättvisa då jag tycker den ser finare ut i verkligheten :)




Nalle har hamnat i vagnen ist för på bänken ;p
Och ja som ni ser i bakgrunden så måste jag va en av sverigens sista människor som inte har en palttv än utan en tjockis tv haha ;) Men den funkar kanon ju ;p haha



Hur enkelt som helst att göra om till en sittvagn sen när mini är lite större:)



Om man vill så kan man även flytta över handtaget till andra sidan så sitter barnet framåt ist.. glömde ta kort på de:)


Men vi är hur nöjda som helst med vagnen iaf :)
Jag anser inte att min barn behöver en helt ny barnvagn när jag kan få en lika fin för flera tusen mindre och lägga dom tusen lapparna på något annat kul till bebis eller varför inte spara dom ;) S har ju redan hunnit öppna ett sparkonto till mini, duktig som han är ;)
Visst är de kul med ny vagn, men ja ser att de finns roligare saker än de =)
Dom flesta barnvagnar ser ju nästan ut som nya när man köper dom begagnat ändå.. är bara priset som är en stooor skillnad ;) Denna fick vi för ett kanon pris!
Och de va ett jätte trevligt par som hade två små pojkar :) Babysitern som ligger på golvet jämte vagnen skicka dom med baa för dom inte ville ha den längre.. jätte snällt. :) Så då fick man en sån gratis oxå haha!

Så ja nu ska den bara stå där och se fin ut och vänta ut sin passagerare ;)

Köper ni ny eller begagnad vagn?  :)

KRAM!

Min helg ! :)

Sådär då har man äntligen lyckats varva ner lite efter helgen..  de är konstigt, man ska ha helgen för att varva ner ifrån jobbet, å ibland lyckas man planera in så mycket att man måste ha en dag för att varva ner ifrån helgen haha:)  I och för sej behöver man varva ner lite oftare nu när man e gravid har ja märkt..
Men även om helgen har fart fartfylld så har den vart kanon bra !! :)


Fredan tillbringade jag ju på Ullared med nathalie...  Kunde behövt lite mer sömn innan ja tog mej ditt, låg me en helvetes halsbränna hela natten å lyckades få ungefär 4 timmars sömn innan de va dax att gå upp..suck=/
Men de va kul med en lite road trip iaf :)  Och de va massa folk där precis som vi trodde, men inte så mycket som ja trodde det skulle vara.. va säkert mer dom andra dagarna av helgen när fler folk är lediga :) Men herregud va många gravida och plutte bebisar de va där.. hade dom inte mage så hade dom bebis ! Men kanske bara är så att man lägger märkte till det mer när man själv är gravid? haha
Men oj va mkt fint de fanns å titta på, synd att man inte hade pengar att köpa allt man ville ha där :P
Men lite grejer fick följa med hem iaf :)
Kommer lite bilder här, jag orkade inte sätta ihop dom till ett kollage nu, så ja de blir en lång rad me bilder ist haha!


En lite varmare overall till Mini :)
kan behövas varma kläder om vi får en så kall vinter som dom pratar om =S



Mysig sparkdräckt  :)



Minis första Nalle.. såå mjuk!! Som oxå får äran att bära nya dregel lappen åt Mini så länge ;)





Oerhört mjuk barbapapa filt + täckte å kudde till sängen :)




Fina lyckor :)



Ny duk å sarvetthållare till köket.. försöker göra allt för att pigga upp mitt köksbord som ja inte alls gillar haha!!



Gose tröja till mej.. secret inside.. :P haha


De va väl de som jag han fota som fick följa med hem.. sen var de lite annat oxå :)
Mjukis byxor + tjockare tröja till mej. + underkläder
Lite städ grejer. (tråkigt men behövligt haha)
Nagel grejer.
Hår färg . . (undra om man skulle ge sej på den ikväll :p )
Godis ( ett måste på ullared, som denna gången fick följa med hem utan dåligt samvete;) )
Sen lite annat smått å gott som ja inte kommer på nu, glömder alltid vad jag handlar där! haha

Hemvägen från Ullared va ja dö trött å va nog på väg att somna flera gånger, som tur va körde Nathalie hem;p
Väl hemma blev de inte så mycket mer gjort.. kl va runt 9 .. tog inte lång tid innan ja begav mej till sängen.. Kolla lite på datorn å sen släckte jag..  Hej hallå sa ja till halsbrännan igen... så blev en halv kass natt igen me sömn =/.

Lördan tog ja lite sovmorgon till 11 då ja först vakna ganska tidigt men kände mej trött..
Sen upp å fixa sen å hämta mor för att bege oss till Alingsås för att titta på en barnvagn ;p
Gör ett eget inlägg me bilder på den här sen :p
Sen va de bara att åka och handla mat när vi kom tillbaka.. och sen hem å greja lite..
Sen blev de taco mys lördag me S. . Käka, kolla film å prata.. .mysigt ! :)

Å idag har vart en dag som ja inte har gjort något alls! :D
Önskar dock att kvällen hade några fler timmar då ja inte alls känner mej redo för sen kväll än haha.
Ska snart bege mej till affären och handla.. men kommer inte på vad som ska handlas för mat till veckan.. jobbigt de där me matlådor.. mhm...
Sen ska de ju lagas mat å sen så ville ja hunnit färga håret oxå...
Men vill ju se Irene huss filmen som börjar kl 9 oxå.. tusan... å kl e redan halv 8.. de här kommer inte gå ihop! haha

Men får väl åka och handla nu då.. skriver nog lite mer sen :)


Hoppas alla har haft en toppen helg som jag !! :D

KRAM!!

puuh!

Förlåt för dålig upptadering.. men vart en upptagen helg än så länge !
Å nu e ja dö trött efter två nästan sömnlösa nätter och sysselsatta dagar!  Så tänkte försöka ge mej på de där me å sova en stund nu om de vill sej i natt ! :)
Så lovar att göra ett helg inlägg imon om vad jag har pysslat med i helgen och även få upp lite bilder på ex, shoppingen i ullared å sen en barnvagn som fick följa me hem idag ;)

KRAM!

Då beger vi oss : )

Puh förstår inte att ja kan sitta här och vara klar.. ja borde va dödens.. gick sådär att somna i natt, sista gången ja kolla på kl va hon kvart i 5 =S..  lite innan 9 ringer Natha å då vaknar ja till liv haha!
Så va lika bra att ta sej upp... käka frukost och gjort iordning mej å nu snart ska ja åka och hämta Natha ! :)


Mot ullared mina vänner!

ha en super fredag!

KRAM

Du efterlängtade.. äntligen är du här!

Nej jag pratar inte om bebis.. ja pratar om helgen ;D haha  !
Har vart en väääldigt lugn och skön kväll på jobbet, lyckas alltid vara det på torsdagar :) Och det är ju skönt när man har kvälls veckan då ma nvet att helgen börjar efter arbetspasset... så vid 11 packa jag ihop och stämpla ut för helg !! Om de va skönt.. Ojaaa !!
Har vart lite halv seg idag.. ett tag kändes de nästan som en förkyldning va på väg så näsan rann lite.. men nej de har försvunnit nu ! : )

Är de något jag itne gillar med mitt jobb, så är de fan toaletterna.. blir ju att ja springer där ett par gånger om dagen haha !  Men det är ju som sagt mest män på min avdelning där jag jobbar, och jag har nu kommit fram till att män är faktiskt inte lika fräscha som kvinnor när dom vart på toa..
1. Det är inte jobbigt att fälla ner locket.. det är 9 av 10 gånger som det är uppe när ja kommer.. ja tycker inte de ser fräsch ut, speciellt inte om herren som vart där inne är lite halv dålig på att pricka i toan.. hur svårt de nu kan va =S ?!
2. Har du gjort nummer 2 använd för tusan toa borsten!!! Någon annan skit ränder är inte det första jag vill se när jag ska sätta mej på toan.. så jädra äckligt !!! Brukar typ bada mej själv i handsprit efter ja vart där inne!!
Gör folk så här hemma på sina toaletter oxå??

Imon blir de Ullared med Nathalie.. ska bli riktigt skoj, vi har längtat hela veckan nu :P
Så ingen sov morgon imon.. upp tidigare än ja gjort på hela veckan.. men men, nu är de ju iaf till något skoj :)
Får se om man kommer hem med några fynd och inte allt för mycket onödig skit som de lätt kan bli haha!

Ska ni göra något skoj eller speciellt i helgen ?? :)

Nu ska jag strax försöka sova.. hoppas lillen i magen oxå vill de.. vart vaken ett bra tag nu.. hade en lite föreställning i soffan framför idol innan.. La tv kontrollen på magen så de ser så kul ut när den hoppar omkring.. Dock tyckte väl inte han där inne att de va lika skoj..då gav ifrån sej en rejäll spark och kontrollen flög i golvet;) haha.. Såg ganska lustigt ut faktiskt !


KRAM !