Falu Wok och Grön falupytt.
Kan ju passa på att lägga in två andra recept som vi provat de senaste oxå. Något som nästan alltid finns här hemma i frysen är falukorv till min korv älskande son, och de går ju faktiskt och hitta på massa rätter me den så här kommer två :)
Falu wok
Du beöver;
- 400 g korv (blev dock inte falukorv denna gången utan vanlig grillkorv;p)
- 2 röda paprikor ( tog gul och orange)
- 2 morötter
- 1 purjolök
- 1 tsk olja
- 2 dl köttbuljong
- 2 tsk potatismjöl
- salt & peppar
Marinad
- 2 msk soya
- 1 pressad vitöksklyfta
- 1 msk färsk riven ingefära (inget vi hade hemma)
- 1/2 färsk hackad chilifrukt (tog röd) eller 1 krm cayennepeppar
- salt & peppar
Så här gör du;
Blanda ingridienserna för marinaden. Strilma korven. Lätt ner korven i marinaden. Under tiden koverven marineras ansa grönsakerna och skär dom i strimlor. Woka korven med marinaden i en stek eller wokpanna. Lägg över i en gryta. Woka även grönsakerna och lägg dem i grytan. Tillsätt köttbuljongen. Låt koka upp. red av med potatismjöl utrört i vatten (hade vanlig maizena här ist)
Smaka av med salt och peppar. Servera med ris.
Smaka av med salt och peppar. Servera med ris.
Grön falupytt
Du behöver;
- 1 gul lök (tog röd)
- 1 palternacka
- 2 potatisar
- 400 g falukorv
- Flytande margaring
- 1 burk champinjoner
- 1 burk majs
- 1 pkt ärtor, djupfryst 250g
- salt, peppar
- 1-2 tsk basilika
Så här gör du;
Skala och hacka löken. Skala och tärna palternackan och potatisen. Strilma korven. Fräs lök, potatis och palternacka i margarinet. Tillsätt korven och bryn lätt. Låt champinjonerna och majsen rinna av. Rör ner svamp, majs och ärter. Låt fräsa i ca 5 min tills allt är genomvarmt. Krydda med basilika och salt och peppar.
Kommentarer
Trackback