Currykyckling
Du behöver;
- 4 kyckling filéer
- 1 gul lök (jag tog röd)
- 1 tsk olja
- 1-2tsk curry
- 1 tsk paprikapulver
- 1 hönsbuljongtärning
- 2 dl vatten
- 1 röd paprika (jag tog gul)
- 2 äpplen
- 1 dl grädde
- salt & peppar
Så här gör du;
Tina jycklingen om den är fryst. Skal och hacka löken. Värm oljan i en gryta. Fräs löken några min. Strö på curry och paprikapulver. Vänd ner kycklingen i curryblandnigen och låt de få lite färg. Smula över hönsbuljongen och häll på vatten. Låt småputtra i ca 15 min. Kärna ur och strimla paprikan. Skala äpplena, kärna ur och tärna dom stort. Tillsätt grädde i kycklingen. Rör ner paprika och äpple. Låt småputtra i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Vi körde med äggnudlar till , men man kan ju välja vad man vill. Vi skulle haft couscous egentligen men den va visst slut här hemma så blev ändrat i sista sekund :p
Kommentarer
Trackback