Currykyckling

Du behöver;
 
  • 4 kyckling filéer
  • 1 gul lök (jag tog röd)
  • 1 tsk olja
  • 1-2tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 1 röd paprika (jag tog gul)
  • 2 äpplen
  • 1 dl grädde
  • salt & peppar
 
Så här gör du;
Tina jycklingen om den är fryst. Skal och hacka löken. Värm oljan i en gryta. Fräs löken några min. Strö på curry och paprikapulver. Vänd ner kycklingen i curryblandnigen och låt de få lite färg. Smula över hönsbuljongen och häll på vatten. Låt småputtra i ca 15 min. Kärna ur och strimla paprikan. Skala äpplena, kärna ur och tärna dom stort. Tillsätt grädde i kycklingen. Rör ner paprika och äpple. Låt småputtra i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
 
Vi körde med äggnudlar till , men man kan ju välja vad man vill. Vi skulle haft couscous egentligen men den va visst slut här hemma så blev ändrat i sista sekund :p
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback