Dagis dag 2 :)

Även denna dagen gick jätte bra :)  Dom har verkligen en jätte bra inskolning och ser Noel hela tiden. På ena vägen i lekrummet sitter de massa skölpaddor me barnens namn och födelsedag, idag satt ävens Noels namn där på en egen sköldpadda, så ja dom är snabba me dom där små detaljerna :)

Idag var vi ju där en timma tidigare, så idag starta vi kl 9 :) Då är de typ morgon samling, då sitter alla ner på golvet framför en tavla, något Noel kommer få öva på haha, han fick sitta i mitt knä idag å den mesta av tiden fick ja hålla fast honom ;) Men han börja inte gråta som tur va utan tjöta mest å ville komma loss :p
Iaf så börja dom me att sjunga gomorgon sången, å sen har dom en liten väska me små kort i där alla barnens namn och synbol är på, som jag skrev igår så fick ju Noel en fjäril ;) Självklart fanns hans namn å kort redan me där oxå :)
Så då drar dom ett kort i taget och börjar me att teckna figuren på teckenspråk,  något som jag tycker e ganska kul att dom lär sej på dagis :) Dom har teckenspråk till fler grejer på dagis och använder de väldigt mycket:) Sen vänder dom på kortet så man ser vilken de är, och dom flesta barnen visste faktiskt vilket kort som va deras, många redan när dom teckna de på teckenspråk :) När ens namn kommer så får dom komma fram och sätta upp sitt kort på tavlan.
Sen var de dax att sjunga lite, de tyckte Noel va skoj, musik älskare som han är ;) Och sen lästet en bok me Bu&bä och samtidigt som läsningen användes mycket matematik, som oxå är en grej som är ett av teras teman nu, så de räknas väldigt mycket, ex grejer på sidorna i boken :)
Efter bokläsning så fick alla barn komma fram i tur och ordning att ta ner sitt kort på tavlan och lägga ner de i väskan igen.  Nu var de dax för frukt stund, idag var de päron och banan bitar. Noel fick i sej en liten banan bit och sen va de inte så intressant mer, va ju bara en timma sen han åt frukost och de fanns ju mkt annat som han ville titta på, så han satt mest å försökte ta sej ur stolen. Men nej man får inte gå ner förrän alla är klara, vilket är bra :)
Sen är de egentligen dax att gå ut och leka, men Noel ska inte börja gå ut förrän nästa veckan :) Så han fick vara kvar inne + att dom behöll några till barn där inne så han inte skulle vara själv.
Då var de fri lek som gällde... å han sprang runt och utforska och lekte me dom andra barnen. Dom har en plats ruchkana som går ner i en sån där lekpöl,  den e popis hos Noel, den har dom för att öva motoriken, att få klättra upp och lära sej att sätta sej på rumpan själva :)

När klockan slog 10 var de dax att gå hem igen,  Noel blev än en gång besviken då han trodde han skulle få vara ute på gården och leka me dom andra.  Så stod kvar en stund och prata me fröken P som va ute på gården me dom andra så Noel hann leka en liten stund iaf :)
Sen stod han utanför å skaka galler innan jag tillslut fick bära honom därifrån.. så dagis dag nr 2 fick även den tummen upp av båda två !


Kommentarer
Emma Josefine säger:

åh så härligt att dom verkar bra på förskolan och att Noel tycker det är roligt :) de där små detaljerna är ju så viktiga också !! kram

2012-03-28 | 17:24:08
Bloggadress: http://emmajosefine.com
Katarina o milo säger:

Gud så härligt!Tycker det är toppen att du skriver så detaljerat, för jag har noll koll på vad inskolning är o det är ju kul att läsa :)

2012-03-28 | 19:34:07
Bloggadress: http://blog.brimstedt.se
Elin / Mamma till My ♥ säger:

Kul o läsa att det går så bra för Noel också! :-D Spännande med dagis ju!

2012-03-29 | 09:14:43
Bloggadress: http://mysansfamily.blogg.se/
Johanna säger:

Vad skönt att det går bra för honom på dagis! Jag fick hämta Charlie från inskolningen idag, han var jättehängig och ledsen :(

Han blev förkyld förra veckan så inskolningen har blivit lidande pga av det.... Nästa vecka börjar jag om att jobba och då ska han vara där på riktigt, ensam, i flera timmar. Hoppas det går bra....

2012-03-29 | 12:11:34
Bloggadress: http://johannabolmgren.se
Sara - Tripp, Trapp & Trullsan säger:

Skönt att det verkar gå så bra på dagis! Fröknarna är verkligen toppen tycker jag!

2012-03-29 | 16:20:50
Bloggadress: http://glamina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback