Morot & kanelmuffins
Här e muffinsarna vi gjorde igår.. riktigt goda faktiskt :) ja kan tycka att endel muffins kan bli sådär tråkiga å torra, speciellt efter dom legat ett tag.. men inte dessa.. riktigt goda idag me :)
ca 8 st
ca 8 st
- 25g smält smör
- 1 ägg
- 1 dl socker
- 3/4 del lättfil ( ja tog turkisk yoghurt för de va de vi hade hemma)
- 1 1/2 vetemjöl
- 1/2 tsk kanel
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 dl fin riven morot (ja hade nog lite mer, rev en hel morot å orkade inte mäta)
- 1/2 tsk florsocker och kanel till garnering.
- 1. Sätt ugnen på 225 grader.
- 2. Smält smöret och låt det svalna lite.
- 3. Vispa ägg och socker i en bunke i ca 2 minuter.
- 4. Ta fram ny bunke och blanda vetemjöl, kanel och bakpuler i den. Häll detta i bunken med ägg och socker. (jag hatar å diska så ja körde allt i samma bunke direkt ist ;) haha)
- 5. Häll i det smälta smöret och filen.
- 6. Riv morötter och rör ner i smeten. Blanda ordentligt.
- 7. Häll i smeten i muffins formar, lika mkt smet i varje form.
- 8. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
- 9. Blanda florsocker och kanel. Sikta över de gräddade muffinsen.
Kommentarer
Johanna säger:
Åh, ska kopiera och testa nån dag :)
Ja, så tänkte jag också, rött passar ju alla. Jag gillar rött till Charlie också :)
Trackback