Goda pajer ! !:)
Tänket lägga in recepten nu på pajerna som bjöds på dopet.. smaskigt ! ;D
Hallonsmulpaj med vitchoklad
Ananaspaj
Ingredienser
PAJDEG:
150 g smält smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
FYLLNING:
2 dl crème fraiche
1 ½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 medelstor burk krossad ananas
Tillagning
Blanda alla ingredienser i degen och tryck ut i en pajform. Ställ in i kylen.
Låt ananasen rinna av ordentligt i ett durkslag.
Rör ihop crème fraiche, socker, vaniljsocker och ägg. Blanda sist i ananasen.
Häll fyllningen i pajformen och grädda i ugn, 200°C, 12-20 minuter.
Låt pajen svalna och servera den som den är eller förslagsvis med vaniljvisp!
Hallonsmulpaj med vitchoklad
- 200g smör
- 1dl råsocker (går bra med vanligt oxå)
- 1msk vaniljsocker
- 3 1/2 dl vetemjöl
- saften från 1 citron
- ca 1 liter färska eller frysta hallon (jag hade bara 1 1/2 fryst paket och de räckte gott och väl i den formen jag gjorde min paj i)
- 100 g finhackad vit choklad
- Sätt ugnen på 150 grader
- Smält smöret. Blanda ihop alla torra ingredienser, häll pöver smöret och blanda väl tills blandningen blir som smulor.
- Tillsätt citronsaften och blanda ytterligare. Fyll en ungssäker form med knappt hälften av smulorna. Fördela hallonen i formen och strö över den vita chokladen.
- Fördela över de sista smulorna jämt i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 60 min.
Ananaspaj
Ingredienser
PAJDEG:
150 g smält smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
FYLLNING:
2 dl crème fraiche
1 ½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 medelstor burk krossad ananas
Tillagning
Blanda alla ingredienser i degen och tryck ut i en pajform. Ställ in i kylen.
Låt ananasen rinna av ordentligt i ett durkslag.
Rör ihop crème fraiche, socker, vaniljsocker och ägg. Blanda sist i ananasen.
Häll fyllningen i pajformen och grädda i ugn, 200°C, 12-20 minuter.
Låt pajen svalna och servera den som den är eller förslagsvis med vaniljvisp!
Kommentarer
Liza - Mamma till Joline säger:
Tycker de är underbart att se Joline med hundarna ! De värmer i hela kroppen :)
Trackback