Välkommen V.40

Vecka 40

Barnet:

Inget är som väntans tider

Cirka 50-52 cm och 3.5-4 kg. Bebisen fyller ut hela din mage. Allt är klart. Din bebis väntar tålmodigt på rätt tid. Förmodligen mer tålmodigt än du.

Mamman:

Beräknat förlossningsdatum

Förlossningen närmar sig, kanske har du redan fött – grattis till ditt lilla underverk! Men det är inte ovanligt att du får vänta ytterligare en vecka eller två på din bebis. Så många som 92 procent av alla barn som föds i Sverige gör det mellan vecka 37 och 42. Cirka 4 procent föds före vecka 38.

Även om du verkligen hoppas att bebisen ska komma nu, bara vill att graviditeten ska vara över, så är det allra bästa, både för dig och bebisen, att kroppen hinner mogna fullt ut innan de första värkarna kommer. Livmodertappen skall mjukas upp, förvärkarna hjälper till med det, och dina bäckenfogar hinner också mjukna lite till.

En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Antagligen beror det på att nivåerna av hormonet prostaglandin ökar och påverkar tarmen att tömma sig, något som är helt ändamålsenligt inför förlossningen. Så kass mage kan vara ett tecken på att förlossningen är nära.

Fakta; Libero.se

 

Egna tankar; Ja då var vi framme vid den där veckan man väntat på hela tiden, V.40.. men de behöver ju inte vara så stort som man vill, kan ju lika väl bli både v.41 å v.42.  Men ja lite stort är de ändå eftersom när denna veckan gått ja då har man gjort hela sin graviditet, så får man se om man får gå lite extra eller inte. Man hoppas ju slippa de även om man är ganska så inställd på det.

Har börjat bli ganska så trött och seg nu iaf, men de e väl oxå för jag har ganska så konstiga sov tider nu.

Annars är väl allt sej ganska likt här.. kroppen är trött å tung å släppa på typ :)

Lilleman rör å grejar på sej ganska så mkt fortfarande, men det är mest på natten nu.  Han är gärna på och boxar på blåsan vilket gör något så fruktansvärt ont ibland. Revbenen är oxå lite små kul tycker han.

De känns att det inte är en liten plutt där inne längre... eller a han e ju liten när han kommer ut, men där inne känns han ganska så stor nu då han tar upp all plats som finns.

Han verkar tyvärr inte ha några planer på att titta ut än iaf, utan verkar mer ha planer på att trycka å böka runt så mkt som möjligt i hopp om att magen ska bli lite större för honom ;)

Men som min bm sa idag, de finns dom som inte har en enda sammandragning eller förvärk innan sin förlossning.  Så man behöver ju inte få några tecken i förväg innan de sätter igång.. även om de är skönt.

Har ju sammandragningar å lite mensvärk då och då.. men de vete tusan om ja ser som något tecken.. tycker de inte gör ont och känns ganska så mesigt :) haha

 

 

 

 

 


Kommentarer
♥ Elin - BF Idag ♥ säger:

Wuhu, grattis till vecka 40! :D Nu är det inte lång tid kvar, även om du går över, om man jämför med tiden man har avverkat! :D

2011-01-19 | 07:32:58
Bloggadress: http://bebis2011.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback