Välkommen V.39

Vecka 39

Barnet:

Hjässbjudning

De allra flesta små har nu huvudet nedåt och hakan in mot bröstet. Det läget kallas kron- eller hjässbjudning, och är den vanligaste förlossningspositionen.

Vid det här laget är det lite lugnare i magen. För det första har hon eller han inte mycket plats att röra sig på. Rörelserna känns mer som knuffar eller stötar nu. För det andra sover bebisen mer för att samla kraft inför förlossningen.

Mamman:

Låt förlossningen börja snart

Sover du oroligt och vaknar ofta? Det gör de flesta kvinnor mot slutet. Det sägs att det är kroppens sätt att förbereda sig på vad som komma skall – en bebis som vill äta dag som natt.

Hur man känner sig de sista veckorna är individuellt. En del kvinnor känner sig nere, börjar grubbla, lider av humörsvängningar och är allmänt rätt svajiga. Andra kvinnor får världens energikick och börjar storstäda, baka och/eller laga massor av mat. Det kan vara den där bobyggarinstinkten som slår till; att allt ska vara i ordning när bebisen kommer.

 

Fakta; libero.se

Egna tankar;

Tycker faktiskt inte det händer så mycket dom sista dagarna här nu. Nog känner man att han har lite plats att röra sej på, men han rör sej gärna endå flera gånger på dygnet. Kanske har han skaffat sej lite fler sovtimmar.. men speciellt jätte lugnt vet jag inte om jag tycker att det är.. är han väl vaken så kan han hålla på hur länge som helst.

Har jag väl somnat så har jag inga problem med att sova, jag vaknar inte flera gånger eller nåt sånt. Vaknar heller inte av att jag måste på toa,  har hänt nån gång men då är jag så trött så jag inte orkar gå upp ändå så då håller ja mej å somnar om haha!

Jag tycker iaf att det är dax att komma ut nu :)

 

 

 

Nu är de inte ens 5% kvar :D

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback