Välkommen V.38

Vecka 38

Barnet:

Barnet bestämmer allt

I flera veckor har din bebis utveckling mest handlat om förbättringar av organens funktioner, inte någon uppbyggnad av dem. Hjärnan och nervsystemet utvecklas fortfarande och fungerar bättre för varje dag, och kommer att fortsätta att utvecklas långt efter det att bebisen är född. Ja, faktiskt ända upp till sena tonåren.

Nu betraktas barnet som fullgånget. När är det dags att föda, då? Du kan önska i morgon, men det är barnet som alldeles på egen hand bestämmer det. Forskning visar att våra gener avgör hur länge vi stannar i livmodern. Barnet har det programmerat i sig, från arvet från dig och från pappan. Det finns inte mycket du kan göra åt saken, förutom att vänta.

Mamman:

Svårt att sova

När barnets huvud eller rumpa har fixerats blir det ofta lättare att andas, men du får mer tyngd på magens nedre del. Du kan känna hur det sticker till när bebisens huvud stöter emot bäckenbotten.

Nu är det riktigt svårt att hitta en bekväm sovställning. I ärlighetens namn är det svårt att hitta en bekväm ställning om du så än ligger, sitter eller står, men det är snart över. Snart är din bebis här.

Försök att inte bli irriterad på omgivningen som frågar om du har gått över tiden eftersom du är så stor ("Tack, det kändes toppen att höra") eller varför du inte har fött än ("Det kan väl du berätta för mig?”). Försök att inte bry dig. Planera istället in saker att se fram emot, om du orkar. Gå på bio, färga ögonfransarna, gå till frisören, ta en promenad i friska luften, ät middag med dina vänner, njut av lugnet före stormen.

Visserligen kan det dröja upp till fyra veckor innan förlossningen, men förlossningen kan starta när som helst nu. Så nu några ord, om just att föda. Kom ihåg att din kropp är skapt för att föda. Möt den första värken med tillit och fokusera på din uppgift. Du kan det här. Du har något stort och fantastiskt att se fram emot. En föda är en sak. Men det är först efteråt, när er son eller dotter äntligen finns hos er, som det riktigt stora äventyret börjar! Då är ni föräldrar! Lycka till!

 

Fakta; libero.se

 

Egna tankar; Ja nog har jag märkt vem det är som bestämmer, inte är det jag iaf ! ;)   Kan ju hoppas han fått lite av mina gener då, ja kom en vecka för tidigt ;P

Mhm lilleman är ju jätte fixerad, men lättare att andas tycker jag då inte.. har ju haft svårare med det sen i helgen än innan.. mhm.. tjockis unge :P
Ja bekväma ställningar är det slut på och det är väl bara att stå ut några veckor till. Än känner jag ingen fara över att folk ska fråga om ja gått över för jag är så stor eftersom jag oftast får kommentaren att ja ser väldigt liten ut för att vara i slutet av min graviditet haha.

Även om de står att det kan dröja upp till fyra veckor så tycker jag ändå att fyra veckor låter lite?  Okej de går ju segt, men tänkt 4 veckor mot 40 ? Då är de fan lite :P

Men skönt för kroppen att vara ledig nu iaf så man kan vila när man vill..  Så ja nu gäller det bara att vila och ladda upp me mat hela tiden.. jag är ganska så kass på båda delarna, ska försöka bättra mej på de :)

 

 

 

20 dagar kvar !


Kommentarer
Tina 22 år - gravid vecka 35 säger:

Grattis! Nu är du fullgången och nu kan ju bebisen komma när som helst :D Känns det som att något börjar närma sig?

2011-01-04 | 21:09:17
Bloggadress: http://hejtina.blogg.se/
Jessica ♥ gravid vecka 36 säger:

Så fin mage :D Ser inte så stor ut :)SV: Hehe jo, det blir nog så ganska lätt. Jag tycker bara det är skönt att ta det lugnt och inte ha en massa måsten, men alla är vi olika :) Har ni allt färdigt annars? Finns inget annat du kan pyssla med? ^^Hahaa, jadu det hade säkert funkat :P

2011-01-04 | 22:10:18
Bloggadress: http://lovelyeverafter.blogg.se/
Angelica - gravid i vecka 31 säger:

Fin bebismage! :) Den ser inte så enorm ut, så skönt!! :D Har du klarat dig ifrån bristningar hittills?:)

2011-01-05 | 12:42:43
Bloggadress: http://angelicasdagbok.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback