Chokladtryffel med apelsin och flingsalt

Detta var en av godisarna vi lagade förra veckan :)  Goda men väldigt maffiga, så de räcker me en liten bit åt gången :) Jag är inte så jätte mkt för cholad me apelsinsmak, så hade nog kunnat hoppa över apelsinen, men de va väldigt gott me fling salt på iaf :)  Receptet har vi lånat ifrån Arla :)

Ingredienser

36 - 40 st

1 dl Arla Köket® vispgrädde
50 g Svenskt Smör från Arla
300 g mörk choklad, minst 50 % kakao
1 dl Arla Köket Kesella® kvarg
rivet skal av 1/2 apelsin
1 tsk flingsalt

Gör så här

Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i kvarg och apelsinskal.
Häll chokladen i en aluminiumform ca 15x20 cm. Strö salt över chokladen och låt den stelna i kylen minst 4 tim. Ta ur tryffeln ur formen och skär den i bitar med en vass kniv.


Kommentarer
Maria - mamma till Liam ☆ säger:

haha ja det känns som att jag kommer fylla 25 när som helst :p

2011-12-19 | 09:36:28
Bloggadress: http://fashionstars.blogg.se/
Eleonore säger:

Dessa lät ju jättesmarriga :D

2011-12-19 | 15:36:30
Bloggadress: http://www.fika.med.nöjesgalaxen.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback