Chokladtryffel med apelsin och flingsalt
Detta var en av godisarna vi lagade förra veckan :) Goda men väldigt maffiga, så de räcker me en liten bit åt gången :) Jag är inte så jätte mkt för cholad me apelsinsmak, så hade nog kunnat hoppa över apelsinen, men de va väldigt gott me fling salt på iaf :) Receptet har vi lånat ifrån Arla :)
50 g Svenskt Smör från Arla
300 g mörk choklad, minst 50 % kakao
1 dl Arla Köket Kesella® kvarg
rivet skal av 1/2 apelsin
1 tsk flingsalt
Ingredienser
36 - 40 st
1 dl Arla Köket® vispgrädde50 g Svenskt Smör från Arla
300 g mörk choklad, minst 50 % kakao
1 dl Arla Köket Kesella® kvarg
rivet skal av 1/2 apelsin
1 tsk flingsalt
Gör så här
Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i kvarg och apelsinskal.
Häll chokladen i en aluminiumform ca 15x20 cm. Strö salt över chokladen och låt den stelna i kylen minst 4 tim. Ta ur tryffeln ur formen och skär den i bitar med en vass kniv.
Kommentarer
Maria - mamma till Liam ☆ säger:
haha ja det känns som att jag kommer fylla 25 när som helst :p
Eleonore säger:
Dessa lät ju jättesmarriga :D
Trackback