Noel 6 månader !

Tänkte skriva ihop ett litet inlägg om hur Noel är som 6 månader nu som jag skrev för ett tag sen att jag skulle göra :)

Hur är Noel; Han är en väldigt glad och sprallig liten kille som vill hitta på saker hela tiden och träffa folk, men han vill gärna ha sina rutiner oxå för kunna behålla sitt humör. Oftast brukar han vara vaken 2 timmar innan han vill ta sen en liten tupplur, ibland kan han va vaken längre och ibland även mindre.
Hur länge han sover är väldigt olika, ja brukar låta han sova så länge som han vill iaf.
Han har blivit lite mammig och pappig de senaste, men de funkar fortfarande att sitta och vara med andra folk. Men han vill helst inte bli lämnad själv utan vill vara med något, iaf när han är trött.  Han klarar av att sitta och leka för sej själv på sin lekmatta ett tag, men sen ropar han för att se så man inte har försvunnit :)
Gåstolen och hoppggungan funkar ibland lite kortare stunder, men oftast vill han hellre sitta på sin lekmatta och leka me sina leksaker.

Vad kan Noel;
Jag tycker Noel är i den åldern då det händer väldigt mycket hela tiden.  Men han har iaf nu lärt sej att rulla över från både mage/rygg till rygg/mage. Han började sitt träna me sej själv redan vid 4 månader och kunde sitta själv utan stöd vid sin 5 månaders dag.
Sitter han upp så kan han slänga sej framåt och lägger sej då på mage och försöker ta sej framåt. Ibland kan han åla sej en bit men inget som han gör dagligen ännu :)
Han har ställt sej i krypställning med benen men förstår ännu inte hur man tar sej framåt på de sättet.
Älskar fortfarande att stå upp, kan stå vid bordet själv med har jämt någon bakom sej så klart som kan ta emot ifall han faller. Kan gå framåt ifall man håller i hans händer.

Noel äter och sover;
Som jag skrev innan så orkar han oftast vara vaken 2 timmar innan han vill vila en stund.  Han sover fortfarande hela nätterna sen han va 4 veckor. Han brukar lägga sej mellan 7-8 (ibland tidigare) och sover sen minst 11 timmar på raken, brukar vilja ha sin morgon flaska mellan 6-8 och den äter han i sängen och somnar sen om ca 2 timmar.  Då kliver vi upp och så blir det en portion med gröt med fruktpure på.  Till lunch blir det ca 1 halv stor burk med mat + vatten och fruktpure.
Sen mellis som är fruktpure. Middag som är samma som lunchen.  Kvällsgröten som e samma som på morgonen. Och sen får han en flaska som han äter i sängen innan han somnar. Vi har nu börjat med välling, har provat å köra 50/50 välling och ersättning men han märker ingen skillnad så kommer bara köra på välling så fort ersättningen är slut, så de kommer vi inte köpa hem något mer nu:D
Vissa dagar så kan han få en flaska nånstans på dagen ifall han är lite grinig och trött. Annars brukar han nu klara sej på 2 flaskor och sen vanlig mat resten av måltiderna.

Övrig;
Han är just nu emellan två klädstorlekar då han är en liten kortis :p Så han använder 62/68 och ibland även 74.
Byxor och bodys är iaf 68 ifall de inte finns nån 62 som är stor.  T-shirt/ hoddies/jackor funkar alla 62 fortfarande.  Endel t-shirt har han även 74 på men då är dom ju självklart lite större på honom.
Han har inte fått några tänder ännu, men kan säkert vara på gång då han panik kliar i munnen ibland och även dregglar väldigt mycket. Har även läst att dom kan börja bajsa mer och de bevisade han igår genom att dra av 5 bajs blöjor bara här hemma hos mej innan han åkte till sin far haha!  Lite skillnad då han annars bara brukar bajsa 1-2 gånger per dag. Han har aldrig varit sjuk, så vi har inte ens öppnat våran feber termometer än, hoppas de dröjer ett tag till *peppar peppar*


Bilder - från mage - till nu

Nyfödd

1 månad

 

2 månader

 

3 månader

 

4 månader

 

5 månader

 

6 månader

 Kommentarer
Linda-Mamma till Alfred säger:

Å sikken rar liten kille, då är vår lilla Alfred en långis med andra ord han är redan 65 lång, han har 62/68 i kläder han är lite mer än 4 månader;)

Åh vad roligt, skall bli kul o se vad alla skriver;)

2011-08-01 | 21:10:31
Bloggadress: http://hummingbird.blogg.se/
Lina säger:

jag snodde din "lista" :D hoppas de va ok ! kram på er

2011-08-01 | 21:25:30
Bloggadress: http://miralina.blogg.se/
Tina - Minnas mamma säger:

Vad kul att läsa! Och vad intressant det här med maten tycker jag. Minna är 5½ månad nu och nu har jag börjat göra upp min "att-sluta-amma-plan" så det är kul att läsa hur ni gör med maten :) Vi tänkte också börja med välling vid 6 månader så det är nog det målet vi byter ut först. Planen är att bara ge mat vid 7½ månad (kanske amma på natten om hon vaknar), så vi får se hur det går med den planen ;)

2011-08-01 | 22:10:55
Bloggadress: http://hejtina.blogg.se/
Sandra - mamma till Levis säger:

Vilken fin liten kille ni har!

2011-08-02 | 21:24:46
Bloggadress: http://sandraolevis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback