Varma chokladmuffins med inbyggd chokladsås
Du ska ha;
4msk rumsvarmt margarin
55g strösocker
1stort ägg
85g vetemjöl
1msk kakaopulver
55g mörk choklad
florsocker att pudra över
Gör så här;
1. Placera papperformar i en muffinsplåt eller ställ dubbla formar på en bakplåt
2. Vispa margarin, socker, ägg, mjöl och kakaopulver slätt med en elvisp. Vispa inte för länge.
3. Fördela hälften av smeten i formarna. Gör en grop i mitten av varje kaka och tryck ner en chokladbit. Fördela resten av smeten ovanpå.
4. Grädda i 190° varm ugn i 20 min eller tills muffinsen har höjt sig. Låt dom svalna i 2-3 min innan de serveras varma, pudra med siktat florsocker.
(Eftersom jag inte åt som direkt när dom var klara så värmde jag lite snabbt i micron, och det funkade oxå. Dessa recept står i g ist för dl, finns på internet att kolla måtten ifall man inte har en köksvåg hemma)
4msk rumsvarmt margarin
55g strösocker
1stort ägg
85g vetemjöl
1msk kakaopulver
55g mörk choklad
florsocker att pudra över
Gör så här;
1. Placera papperformar i en muffinsplåt eller ställ dubbla formar på en bakplåt
2. Vispa margarin, socker, ägg, mjöl och kakaopulver slätt med en elvisp. Vispa inte för länge.
3. Fördela hälften av smeten i formarna. Gör en grop i mitten av varje kaka och tryck ner en chokladbit. Fördela resten av smeten ovanpå.
4. Grädda i 190° varm ugn i 20 min eller tills muffinsen har höjt sig. Låt dom svalna i 2-3 min innan de serveras varma, pudra med siktat florsocker.
(Eftersom jag inte åt som direkt när dom var klara så värmde jag lite snabbt i micron, och det funkade oxå. Dessa recept står i g ist för dl, finns på internet att kolla måtten ifall man inte har en köksvåg hemma)
Kommentarer
Trackback