Välkommen vecka 25 !

Vecka 25

Barnet:

Barnets skelett hårdnar.

800 gram och 27 cm lång från huvud till stjärt. Barnet har fullt funktionsdug-liga händer och fingrarna har nagla. Dygnsrytmen är mer tydlig.
Barnet har perioder då det är vaket och det sover på mer bestämda tider. Skelettet fortsätter att hårdna.

Mamman:

Den tredje trimestern

En del kvinnor kanske har lättare att få kramper i vaderna? Kanske blir du ofta kissnödig? Nu beror det på att livmoderns tyngd och barnet trycker ner på urinblåsan. Gravida kvinnor får lättare urinvägsinfektion än när de inte väntar barn. Tillhör du dem som har haft återkommande urinvägsinfektio-ner bör du vara extra uppmärksam på eventuella symptom som sveda och trängningar när du kissar. Drick rikligt, gärna vatten med citron eller tranbär i, för att förebygga nya besvär. Runt vecka 25 går de festa gravida kvinnor till barnmorskan för en kontroll. Nu börjar mätningen av livmoderns tillväxt. Med ett måttband mäter barnmorskan måttet mellan blygdbenet, symfysen och livmoderns övre kant, fundus. Det så kallade SF-måttet ritas in på en kurva. Normalvärdet ligger ungefär på 23 cm plus eller minus några centimeter. Det spelar inte så stor roll hur just ditt mått är. Det viktiga är att måttet följer sin egen kurva utan några dramatiska av-vikelser uppåt eller nedåt.


Fakta från libero.se

Egna ord;
Mhm kan inte påstå att jag känner så jätte mycket skillnad sen förra veckan. Sover dock väldigt dåligt på nätterna, vaknar flera gånger om jag lyckas somna och hittar inte direkt någon bekväm ställning att sova i, å de kommer ju bara bli svårare =S . Halsbrännan är fortfarande kvar, men det är ju mest på natten, men har även lyckats komma endel på dagen. Men har min tabletter (smakar skit), samarin och har köpt hem kolsyrat vatten då ja fått tips om detta. Idag har jag dock haft lite ont i livmodern, typ där man brukar ha ont när man har mens värk. Kommit flera gånger under dagen, men ingen som gör jätte ont. Har fortfarande inte känt av några foglossninga, eller jag vet ju inte hur det ska kännas, men eftersom folk säger att de gör väldigt ont så tror jag inte jag har haft det iaf :)
Lillen där inne är iaf lika pigg som vanligt, sparkar och har sej flera gånger om dagen och nätterna. Och mer krafter får han. Ibland får jag ont i blåsan när han lyckas träffa den då han sparkar ganska så hårt nu. Så känner hur han vänder och vrider på sej där inne, jag inväntar på att det ska bli lite mindre plats för han å hoppas han blir lite lugnare :)  Eller så får han gärna leka av sej nu och vara en lugn bebis när han tittar ut ;) haha.


(För er som är nya läsare så kan jag meddela att jag vet inte om det är en han eller hon,  har bara blivit att jag kallat de för han bara för vi tror att det är en pojke, men 3 nov så vet vi om jag skriver rätt eller inte ;) )


Magen :)






ja men lite växer den nog ;)


Kommentarer
Lina säger:

Lyckost som inte har foglossningar, vissa dagar är outhärdliga! Idag har jag haft jätteont och om jag går för långa promenader så får jag riktigt ont efter en stund:(



Äsch det är bra att vara ute i tid, jag gillade färgen så himla mycke, man syns litegrann, sen vet man aldrig om den lilla/lille kikar ut tidigare och då är de bra att vara redo:) Har du köpt nåt mer?

2010-10-05 | 16:55:19
Bloggadress: http://miralina.blogg.se/
Hanna säger:

åååh! kan knappt vänta tills han/hon tittar ut! :D<3

2010-10-05 | 20:18:32
Bloggadress: http://hannaaalmgren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback