Välkommen V.28

Vecka 28

Barnet:

Nu lägger barnet på sig

Från och med den sjunde graviditetsmånaden är förmågan att utsöndra insulin avgörande för barnets tillväxt. Insulin gör att socker från blodet kommer in i fettcellerna, och när sockret befinner sig i cellerna stimulerar insulinet ämnesomsättningen till protein och fett. På det sättet bidrar insulinet till att bygga upp lite kroppsfett. Nu börjar ditt barns kropp att bli fylligare och rundare.

Ditt barn har faktiskt ökat sin vikt mer än 10 gånger på 11 veckor! Från och nu ökar det i vikt med ca 27 gram varje dag.

Här kommer lugnande nyheter – nio av tio barn som föds nu överlever.

Mamman:

Mindre plats för dina lungor

Barnet växer och du kan känna det i din kropp. Du är lite tyngre och svettigare. Har du kanske märkt av att du lätt blir andfådd? Det är helt normalt. Det beror på att barnet växer, så det finns mindre plats för din mage och dina lungor.

Ditt hjärta slår också snabbare (för att transportera den ökade blodmängden), och därför är din andning lite snabbare än normalt.

Även om barnet innebär lite mer jobb för dig nu, så kanske du i gengäld får bättre och bättre kontakt med det lilla livet? Om du trycker lätt på magen kanske du får en knuff tillbaka. Be läkaren eller barnmorskan om hjälp att identifiera de olika kroppsdelarna du känner. Det är kul att veta om det är en fot eller en hand som ger dig en knuff, eller om du klappar ett huvud eller en liten rumpa.

 

Fakta från; Libero.se

 

Egna ord; Nog känner jag att lungorna har flyttat på sej, men det är inte så farligt än, de kommer bara emellanåt.

Men känner att lilleman där inne har blivit starkare då sparkarna är hårdare och kan till och med göra ont ibland, och han är ju ett riktigt livligt litet monster där inne, är vaken fler timmar än vad han sover. Så ibland kan de nästan bli lite jobbigt... men nu måste han ju fortsätta så här annars blir jag ju orolig om han skulle bli lugn haha.

Annars har jag inte fått ont nånstans mer än att som förra veckan så känner jag att ryggen blir tröttare. Denna veckan har ja dock haft tur me halsbrännan,  inte kännt av den alls nästan. Inte behövt några tabletter iaf:)

Och som ni läst så hoppar ja järntabletterna nu tills min bm säger att ja måste äta dom. Man kan ju alltid hoppas att man får lika bra resultat nästa gång som förra ;)

 

 

 

 

 

 

Ja lite växer han nog på min fina kula haha ;) 
Men har kommit på vad som är största orsaken till att ja tycker magen ser så liten ut ibland,  Mhm ja har två bomber som tar över, å är typ lika stora som magen. haha
Hade oturen att ha fått stora bröst. Gillar de inte alls. Och självklart ska dom se större ut när man är gravid. Typiskt!



Här e min fina graviditets kalender ifrån familjeliv oxå : )
(Nu är den precis kopierad, å eftersom kl e efter 12 så ligger den ju en dag förre)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback