Amerikanska pannkakor
Detta var receptet jag använde mej iaf. Hade dock i lite mer mjölk då ja tyckte de blev mer som degg än smet annars :)
Det här receptet är nog mer typsikt amerikanskt. Pannkakorna skall vara ännu mindre, och ännu tjockare, en centimeter tjocka är inget ovanligt. Smeten blir mycket fastare än i receptet ovan. Och helst skall de naturligvis serveras med lönnsirap.
Du behöver:
- knappt 5 dl vetemjöl (nästan dubbelt så mycket som i receptet ovan!)
- 2 ½ tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 3 msk socker
- drygt 2 dl mjölk
- 3 ägg
- 50 g smör
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda torrprodukterna. Poängen med detta är att bakpulvret och saltet skall spridas jämt i den färdiga smeten. Amerikanarna siktar alltid mjölet, men det går bra även utan siktning, jag tror ingen märker skillnaden på slutresultatet.
Blanda mjölk, ägg och smör i en stor skål och tillsätt torrblandningen. Vispa smeten. Den är mycket tjockare än vanlig svensk pannkakssmet. Bli inte ledsen om det klumpar lite. Försök vispa ut klumparna så gott du kan - det går bra ändå.
Stek flera små pannkakor åt gången, en stor panna kan få plats med 3-4 stycken åt gången. En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka. Ha inte för mycket värme, tjocka pannkakor behöver bli lite bakade i pannan. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.
Håll färdiga pannkakor varma i ugnen, men inte för varmt! Max runt 75 grader.
Servera med lönnsirap, smör, eller vad du tycker passar bra.
Riktigt gott vare iaf;)
Ser smarrigt ut! Kanske jag ska testa någon gång!
Åh vad det där såg smarrigt ut! Måste pröva nån dag tror jag - aldrig testat pannkakor á la Amerika :)