Välkommen V.33

Vecka 33

Barnet:

En viktökning på nästan 250 gram i veckan!

Under de kommande fyra veckorna kommer ditt barn att växa något enormt.

Han eller hon sover mycket och eftersom det är möjligt att se att barnet andas även när det sover så vet vi att andningscentrum i hjärnan har utvecklats.

Förmågan att reglera kroppstemperaturen blir allt bättre. Ditt barn kan nu svettas, något som för tidigt födda barn inte kan göra.

Musklerna har utvecklats, huden har slätats ut och lanugohåret börjar ramla av, även om du kan se lite hår på barnets rygg eller axlar när det är nyfött.

Runt den här tiden har vissa barn fixerats med huvudet i bäckenöppningen, klara för avfärd. Om det här är ditt andra barn kanske det inte intar det här läget förrän förlossningen börjar.

Mamman:

Magen blir lägre

Har du märkt av att magen har blivit lägre ännu? Det kanske är för tidigt, men då vet du åtminstone vad du har att se fram emot! Några veckor innan värkarna börjar, eller när värkarna precis har börjat, kanske du ser att din mage har förändrats. När barnets huvud tränger in i livmoderhalsen flyttar sig allt nedåt.
Vissa säger att det är ett mirakel. Det är lättare att andas igen! Andra hävdar bestämt att de har fått tillbaka sin midja...

Oroa dig inte om din mage inte verkar lägre. Detta inträffar inte vid varje graviditet. Det är också vanligt att barnet sjunker ned precis innan värkarna börjar, eller under värkarbetet.

Det kan vara lite obekvämt när barnets huvud når bäckenbottenmusklerna. Det är en stickande känsla. Ligg på sidan. Det hjälper till att minska trycket i bäckenet och på nerver, blodkärl och artärer i bäckenregionen.

 

Fakta; Libero.se

 

Egna tankar; Inte mycket skillnad här inte. Det är de vanliga, ont i ryggen. Å de har ja flera gånger om dagen nu, räcker att ja reser mej från en stol eller är ja legat ner så gör de gör ont. Å kan inte heller sitta i samma ställning allt för länge för då gör det oxå ont.

Min bm trodde inte de va så mycket foglossniningar jag kände av utan mer något me livmodern som ja glömt av vad hon sa haha..

Har inte märkt av något vatten ännu å  känner varken svullnad i fötter eller ben så de känns skönt.

 

Kan lika väl skriva lite kortfattat om mitt bm besökt här oxå, och det gick bra som vanligt:)

Hans hjärtslag låg idag på 155/min.

Mitt sf mått ligger nu på 31.

Denna gången va de 2kg+  ( är nöjd så länge ja inte går över 10, så har 4 kg kvar, undra om ja klarar de på ca 2 mån?=) )

Idag tog vi även blod prov, blää hatar dessa jäkla nålar. Som tur va bara stick i fingret denna gången ist för att fylla såna där rör. Allt såg iaf bra ut där oxå, ingen järnbris även fast ja inte tar dom äcklig tabletterna =)

Och lilleman har vart duktigt å lagt sej me huvet neråt redan fast med rörligt huvud. Men bm sa att han kommer inte att vända på sej igen :)

 

 

Magen :)

 

 

 

 

 

 

Bild från familjeliv.se

Tänkt att de bara är 20% kvar :P


Kommentarer
Elin - gravid v.34 säger:

=) Grattis till ny vecka! Och vad skönt att allt såg bra ut hos BM =)

2010-12-01 | 11:49:14
Bloggadress: http://bebis2011.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback