Välkommen V.31

Vecka 31

Barnet:

En liten drömmare

Genom att göra ultraljudsundersökningar på barn under längre perioder har man kunnat visa att de nu drömmer när de sover. Man tror åtminstone det eftersom barnets ögon rör sig på samma sätt som en sovande vuxens.

Undrar vad de drömmer om...

Ditt barn börjar utveckla underhudsfett och huden ser mer rosa än röd ut. Barnet har förmodligen inte lagt sig i rätt läge än med huvudet nedåt, men en del barn gör det nu.

Mamman:

Vatten i hela kroppen

Känns dina ben svullna? Passar inte ringarna längre? Runt den här veckan är det inte ovanligt att du samlar på dig vatten. Kroppen har bildat så mycket som 50 % mer blod och kroppsvätskor under graviditeten för att uppfylla barnets behov. En del av denna extravätska läcker in i dina vävnader. När din växande livmoder trycker på bäckenvenerna hindras en del av flödet till din underkropp. Det här får vätska att flöda till ben och fötter så att de svullnar. Det här är oftast inte farligt, men för att vara på den säkra sidan tar din barnmorska ditt blodtryck varje gång du träffar henne.

Vad ska jag göra? Sitt inte med benen i kors! Då hindrar du flödet ännu mer. Trä alla ringar på en kedja och bär dem runt halsen i stället. Drick mycket, rör på dig för att hålla igång cirkulationen och vila med benen upp!

 

Fatka; libero.se

 

Egna ord; Som vanligt så märker jag inte så jätte stora skillnader från förra veckan : ) E väl att kroppen blir tröttare pga att de blir tyngre. Inte för jag vet vad det är som blir tyngre eftersom jag inte går upp så mycket i vikt. Men de känns mycket tyngre iaf :p Har inte märkt att ja fått något vatten i kroppen eller så heller, inga svullna fötter eller ben å ringar är hur lätta som helst att få av än så länge :)

Dock något som jag märket av väldigt tydligt som jag nämt ett par gånger det är hur mycket starkare lilleman har blivit. På ca en vecka har han gått från någorlunda starka sparkar till ett stark elitidrotts man där inne! höhö. Större har han oxå blviit och det är häftigt att kunna känna vilka kroppsdelar han trycker ut med.. oftast är de nog en liten rumpa jag får trycka tillbaka :P Han kan alltså inte längre göma sej på något sätt ;)
Nu har vi även passerad 70 dagars strecket såg jag.. tiden går undan, tyckte jag la in en bild på 100 dagar nyss !
Så ja, snart bara två månader kvar <3



Magen :)

 

 

 

Bild från familjeliv.se


Kommentarer
Sofie (gravid i vecka 24) säger:

Jättefin mage =)

2010-11-16 | 19:17:02
Bloggadress: http://ibilderochord.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback