Välkommen V.29

Vecka 29

Barnet:

Nu lägger barnet på sig

Ditt barn lägger på sig fett, hjärnan utvecklas och det rör på sig och sträcker ut sig. Det finns fortfarande plats för ditt barn att röra sig på olika sätt.

För varje vecka som går ökar chanserna för att allt avlöper väl om barnet föds för tidigt. Det är en sådan lättnad.

Mamman:

Åderbråck

Nu kanske du känner dig mer förstoppad igen. Det beror på att tarmarna inte fungerar så effektivt som de brukar på grund av hormonerna och på grund av att de har mindre plats.

Den växande livmodern pressas dessutom mot de stora blodkärlen och kan orsaka åderbråck. Här kommer några råd: använd stödstrumpor, lösa kläder och skor med låga klackar. Sitt inte med benen i kors. Ligg på sidan eller med benen högt om du kan.

Åderbråck går i arv, så titta på din mammas ben. Nu förstår du kanske hur viktigt det är med stödstrumpor.

 

Fakta från libero.se

 

Egna ord; Tiden går,  knasigt att man redan är i 7;de månaden:)  De känns även att man blir större, nu märker jag att magen växer och även andra påpekar detta:D Lillknodden växer på han oxå känner man, starkare blir han iaf.. Han få in riktigt rejälla sparkar nu som inte är så sköna och starkare kommer han å bli.. puuh! Har kommit tillbaka til perioden då jag måste gå på toa fler gånger än innan, trycker på blåsan allt för ofta. Inga fogglossnignar ännu utan bara en trött rygg vilket oxå är jobbigt.  Känner oxå att hela jag är tröttare efter en arbetsdag nu både psykiskt och fysiskt, speciellt dom dagarna man jobbar dag då de blir mindre sov timmar på natten. Försöker oftast ta en powenap på eftermiddagen. Det sociala livet får väl lida lite tills man är ledig då jag oftast inte känner för att ta mej ut när jag kommer hem.  Halsbrännan är kvar och har kommit ganska så ofta nu både dag och natte tid. Och jag hoppas inte min lilla herre för samma dygnsrytm när han är född som han har nu, då kommer vi aldrig få sova ! :p

 

Magbilder :)

 

 

 

Snygg man är efter jobbet höhö :P

 


Kommentarer
Tina 21 år - gravid vecka 26 säger:

Grattis till ny vecka!

2010-11-02 | 19:50:12
Bloggadress: http://hejtina.blogg.se/
hanna säger:

hihih, jag såg uuuuurgulliga mössor för bebisar på hm idag tänkte direkt på dig och lillen då!:)<3

2010-11-02 | 21:14:43
Bloggadress: http://hannaaalmgren.blogg.se/
Sara säger:

å så fin bild!! stor mage redan :)

2010-11-02 | 21:15:34
Bloggadress: http://sarashemsida.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback