Välkommen V.35

Vecka 35

Barnet:

Det börjar bli trångt

Nu börjar det bli trångt, din bebis lägger på sig mellan 25 och 30 gram per dag, så hon eller han har inte lika mycket plats som tidigare att röra sig på. Dessutom har ditt barn kanske vänt sig så att huvudet pekar nedåt, redo för förlossningen.

Därför blir det allt mer stillsamt i magen.

Mamman:

Hud som kliar, armar som krymper

En del kvinnor får en hemsk klåda, särskilt på magen, i handflatorna och på fotsulorna mot slutet av graviditeten. Du kan lindra plågan genom att smörja in dig med fuktkräm. Eller prova att borsta med en mjuk babyborste där det kliar som värst. Berätta för din barnmorska eller läkare om det kliar mycket.

Du känner dig säkert tung och klumpig, och blir med all säkerhet lätt irriterad. Inte så konstigt. Din mage är ofta i vägen, armarna känns för korta och att hitta en bekväm sovställning verkar omöjligt. Prova att sova på sidan. Vissa strategiskt utplacerade kuddar kan också hjälpa.

Svårt att knyta skorna? Det finns bara en lösning – inga mer knytskor (eller en ständig skoknytande partner till hands). Inga klackar är modellen nu. Högklackat och platåskor är snyggt, men nu behöver du stabilitet. Fotmassage är alltid välkommet. Be din partner om assistans. På en gång. Lön för mödan, är argumentet.

 

Fakta ; libero.se

 

Egna tankar;

Ja nog börjar de bli trångt där inne, men stillstamt de stämmer inte nånstans här.. en riktig vilding där inne fortfarande.

Jag har ju nu då fått foglossning som ja vart så glad att ja sluppit fram till nu, för nu är de ett rent helvete tycker jag. Ont så fort man rör på sej ju. Går långsamt och vaggar fram som en annan kärring!!

Har jag väl somnat så är det inte problem, brukar inte vakna på nätterna, men när jag väl vaknar så är de inte långt från att ja börjar grina så ont som de gör. För de första så låser sej hela höfterna när ja ligger på sidan, när ja måste vända mej till rygg så knackar de till åta bara helvete å de känns som ja bryter hela höften. Å sen känns de som flera kvinar rakt in i blygbenet ! Fyy ska man behöva hade så här nu tills januari =/

Så ja nu längtar jag enormt till Januari så lilleman kan komma ut för just nu är jag jäkligt trött på att vara gravid!

 

 

Magen fick en tomte luva nu vid juletider !;)

 


Kommentarer
Tina 22 år - gravid vecka 32 säger:

Grattis till ny vecka! Snart dags :D

2010-12-15 | 07:37:08
Bloggadress: http://hejtina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback