Morot & kanelmuffins

Här e muffinsarna vi gjorde igår.. riktigt goda faktiskt :) ja kan tycka att endel muffins kan bli sådär tråkiga å torra, speciellt efter dom legat ett tag.. men inte dessa.. riktigt goda idag me  :)

ca 8 st 

  • 25g smält smör
  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 3/4 del lättfil  ( ja tog turkisk yoghurt för de va de vi hade hemma)
  • 1 1/2 vetemjöl
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 dl fin riven morot (ja hade nog lite mer, rev en hel morot å orkade inte mäta)
  • 1/2 tsk florsocker och kanel till garnering.

  1. 1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. 2. Smält smöret och låt det svalna lite.
  3. 3. Vispa ägg och socker i en bunke i ca 2 minuter.
  4. 4. Ta fram ny bunke och blanda vetemjöl, kanel och bakpuler i den. Häll detta i bunken med ägg och socker. (jag hatar å diska så ja körde allt i samma bunke direkt ist ;) haha)
  5. 5. Häll i det smälta smöret och filen.
  6. 6. Riv morötter och rör ner i smeten. Blanda ordentligt.
  7. 7. Häll i smeten i muffins formar, lika mkt smet i varje form.
  8. 8. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
  9. 9. Blanda florsocker och kanel. Sikta över de gräddade muffinsen.




Kommentarer
Johanna säger:

Åh, ska kopiera och testa nån dag :)



Ja, så tänkte jag också, rött passar ju alla. Jag gillar rött till Charlie också :)

2012-04-10 | 20:53:53
Bloggadress: http://johannabolmgren.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback