Noels mat o sovtider!

Vi har fått in riktigt bra matrutiner för knoddas nu.. eller vi har haft detta ett bra tag nu, men har inte skrivit om de här som jag sagt nu några gånger att jag skulle :)
Iaf så här ser våra dagar ut, sen kanske de skiljer en halv timma hit och dit ibland, men inte så långt, så oftast på samma tider iaf :)

  • Välling 07;00-08;00 ca 220ml
  • Gröt 10;00 En portion med blåbärs pure eller annan fruktpure på.
  • Lunch 11:30 - 12;30 Stort burk med mat
  • Mellis 14;30-15:00 Ex en mosad banan,  ett rivet päron me 1/2 banan, eller fruktpure på annan frukt.
  • Gröt 16;30-17;00
  • Välling 19;00-20;00 ca 220ml


Vissa dagar så kliver ju inte herren upp förrän efter 8 och då hoppar vi över morgon vällingen och går direkt på gröten, därför de ibland blir lunch redan innan kl 12 :) Men de gör ju inget, mamman tackar för sovmorgon ist :)
Välling får han alltid i sängen, både morgon och kväll, ja kliver upp å han ligger kvar, så den får han dirket när han vaknar. På kvällen ere på med pyjamas å ny blöja, sen kryper han ner å äter å somnar oftast direkt efter.
Lunchen brukar vi variera smakerna, han äter nästan allt han får, va bara förra veckan han tyckte västkust grytan inte va någon höjdare så då åt han bara 1/2 burk å sen va de stopp :P men han äter iaf upp endel av de :p kanske e i förebyggande syfte ifall han tror att han inte kommer få något annat ;) Men han fick en banan efter ist haha!
Bitar har han inga problem med att det är i maten utan favoriten just nu är spagetti och köttfärsås me burken från 6 månader å de e ju ganska så mkt bitar i den.
Och härom veckan så råka Sandras kille köpa fel burk så han kom tillbaka ifrån affären med en burk för 8 månader, me kött å potatis, mosade potatis bitarna så gott de gick men kött går ju inte å mosa, men mitt lilla matvrak satte väl i sej de hur lätt som helst:p Undra hur man tuggar utan tänder? ;)
Favorit som mellis just nu är iaf en mosad banan, så kommer de många små mmm :P

Sovtiderna vet jag inte riktigt när dom e faktiskt, ska börja kolla på kl nästa vecka för jag tror de e typ samma tider han sover varje dag, de känns så iaf :)
På morgonen somnar han iaf om ibland direkt efter vällingen, men eftersom jag har börjat gå upp när han väcker mej så har även Noel fått komma upp en stund, men brukar oftast somna igen vid 9 tiden och sover då mellan 1-2 timmar.
Sen hinner han sova 1-2 gånger till på eftermiddagen, beror ju helt på vad vi gör. :)
Men kvällarna e väl den tiden han alltid håller.. nångång mellan 7-8, vissa dagar redan innan 7, men de gillar inte jag, de känns lite tidigt :P Och 8 verkar nästan lite sent för honom då han e jätte trött, inte gnälligt trött ifall vi e här hemma, men de e så ögonen går i kors ibland :p De e då han somnar som en klubbad säl i sängen å man hinner knappt säga god natt till honom :P
Men annars så brukar han äta och sen sjunger ja några sånger eller läser en bok, oftast hinner jag bara 1/2 bok sen sover han :) Att sova i egen säng eller i min säng spelar inte Noel någon roll, han sover lika bra i båda, och somnar lika lätt i båda två :) Lätt sövd unge me andra ord !


De är iaf lite av hur våra rutiner här hemma ser ut :)
Har ni fått in bra mat och sovrutiner för era små skruttar  ? :)


Gott me välling

Hjälper gärna till själv ;)



Kommentarer
Jossie - Mamma till Edvin säger:

Åh jag har tänkt skriva om Edvins sov-och matrutiner också men det har inte blivit av. Vi har nästan samma tider men inte riktigt. Såhär ser det ut på ett ungefär:

6:00 Ersättning 180 ml

9:00 Ersättning 180 ml (har försökt ge gröt men han vill inte ha det så "tidigt" på dagen därav ersättningen)

12:00 Mat (kör på hemlagad så jag vet inte exakt hur mycket han äter men typ 1 stor barnmatsburk + fruktpuré efteråt)

15:00 Ersättning 180 ml

18:00 Gröt med frukt/fruktpuré

20-21:00 Ersättning 180 ml

03-04:00 Ersättning 180 ml



Mycket ersättning blir det men vi har tänkt byta ut det mot välling snart ju. Och sen behöver han nog inte nattmålet så länge till. Han blir ju trots allt 6 mån snart.. Kanske borde byta ut en ersättning mot frukt såsom du gör vid 15-tiden där fast istället vid 9-tiden? Hm, värt att prova i alla fall så han inte får mat för ofta. Man ska ju ge 3 huvudmål och 3 mellanmål/dag.. Kul att du skrev iaf! Ska uppdatera min blogg med detsamma ;)

2011-08-27 | 07:52:07
Bloggadress: http://jsantinelli.blogg.se/
Elin - Mamma till My säger:

Vi har ungefär samma rutiner som ni med maten. Det är så skönt! :D Och hon sover ungefär samma tider varje dag, en gång på fm och en gång på em :)

2011-08-28 | 10:14:18
Bloggadress: http://mysansfamily.blogg.se/
Sara - Blivande 3 barnsmamma säger:

Med Oscar kollade vi inte upp könet. Var helt bombsäker på att det var en kille, och det var det ju =)

Med William kollade vi upp könet på ett vanligt ul. Mest bara för att vara praktiska och se om vi behövde köpa massa nya kläder osv. Var säker på att det med var en kille.

Och nu kollade vi könet och gjorde 3d. Ville verkligen prova på 3d eftersom det är sista barnet.

Ville tro att det var en flicka i magen för allt kändes annorlunda. Men vågade lixom inte tro det för mycket. Kom lite glädjetårar när vi fick se att det var en flicka.

Såklart hade vi blivit lika glada över en till pojke, men det är ändå något speciellt med en liten tjej.



Mina barn är oxå väldigt lättsövda.

Alla säger alltid att vi har så lätta barn. Tycker det är så otroligt skönt att de sover i egna sängar. Givetvis få de komma upp och mysa. Men det är skönt att kunna sova utan att ha en liten som sparkar på än =)



Kramar!

2011-08-28 | 10:46:53
Bloggadress: http://glamina.blogg.se/
Mikaela - mamma till Viktor <3 säger:

Åh, vad kul det är att läsa om andras mattider - det är så spännande att se hur olika alla bebisar är! :) Får göra detsamma en dag.



Hur blev det i helgen, blev det någon kräftskiva :) ? Vi har varit på marknad ena dagen, och andra dagen shoppade vi lite, och det tar nog ut sin rätt för idag är jag jättetrött :(



Hur ofta är Noel hos sin pappa? Tog det slut mellan er efter att han föddes, eller innan?

2011-08-29 | 15:30:44
Bloggadress: http://mikaelalindebrand.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback